Suupohjan Osuuspankki 20 vuotta Helsingissä

Viime perjantaina 16.3. Helsingin Kalevankadun POP Pankissa oltiin 20-vuotisjuhlatunnelmissa. Kaksi vuosikymmentä sitten POP Pankki -ryhmän suurin pankki, Suupohjan Osuuspankki, avasi konttorin aivan Helsingin ytimeen Kalevankadulle ‒ tosin eri tiloihin kuin missä konttori sijaitsee nykyään.

Suupohjan Osuuspankin juuret ovat nimensä mukaisesti Etelä-Pohjanmaalla Suupohjan alueella. Pankilla on kuitenkin konttoreita ympäri Suomea ‒ pohjoisin aina Torniossa saakka. Helsingin konttori sijaitsee keskustassa, kevyen kivenheiton päässä Stockmannin tavaratalosta kävelykadun varrella.

- Kalevankadulla olemme olleet alusta asti, mutta emme näissä samoissa tiloissa. Ensimmäinen konttorimme sijaitsi tuossa vastapäätä. Parin vuoden kuluttua laajensimme seinän toiselle puolelle ja lopulta vuonna 2013 muutimme näihin nykyisiin tiloihin, muistelee pankinjohtaja Gabriella Sköld.

- Ensimmäinen konttori oli hyvin pieni, vain kolmen henkilön konttori. Tilatkin olivat vain noin 50 neliön suuruiset. Nyt meitä on kymmenkunta, kertoo asiakkuuspäällikkö Katja Hallikainen.

Suupohjan Osuuspankki Helsinki

Kukaan nykyisistä työntekijöistä ei ole ollut mukana koko kahtakymmentä vuotta, mutta pitkiä etappeja on takanaan monella. Pisimpään mukana olleella työntekijällä on tullut 17 vuotta täyteen.  Sköld kertoo itse olleensa mukana seitsemän vuoden ajan. Hallikainen laskee, että hänellä vuosia on takanaan jo yksitoista. Aika kulkee nopeasti, kun viihtyy!

Henkilökohtainen palvelu tärkeää

Vähäisestä työntekijöiden vaihtuvuudesta on suuri etu myös pankin asiakkaille, sillä onhan aina mukavampaa asioida tutun yhteyshenkilön kanssa, jolta on saanut hyvää palvelua jo vuosia.

- Asiakkaamme ovat hyvin erilaisia henkilöitä ja he asuvat melko laajalla alueella ympäri pääkaupunkiseutua, Sköld luonnehtii konttorin asiakkaita.

- Pääkaupunkiseudulla huomaa, että täällä halutaan ottaa uudet palvelut niin verkossa kuin mobiilissakin nopeasti käyttöön. Tästä huolimatta asiakkaamme tulevat mielellään myös konttoriin ja me kannustammekin kaikkia ja etenkin uusia asiakkaita käymään paikan päällä, Hallikainen jatkaa.

Suupohjan Osuuspankki Kalevankatu 20 vuotta

- Kyllä konttorin hyvällä asiakaspalvelulla tulee olemaan paikkansa pankkimaailmassa vielä pitkään. Siihen rinnalle tulee toki paljon käteviä verkko- ja mobiilipalveluja, mutta monet asiat hoituvat ehdottomasti parhaiten kasvokkain, Hallikainen pohtii.

Yhteydenottopyynnön voi tehdä ja halutessaan myös tapaamisen voi varata verkossa. Ja mikäs Kalevankadun konttoriin on tullessa, paikan päälle pääsee helposti junalla, bussilla, raitiovaunulla tai vaikka omalla autolla.