POP Pankin Kansalaissuhdanne-ennuste kesäkuu 2018

Työttömyyden lasku ja tulojen kasvu siivittävät talouden hyvää kasvua

POP Pankin tuore kansalaissuhdanne-ennuste kertoo, että Suomen talouden kasvu on hyvässä vauhdissa. Suomen bruttokansantuotteen odotetaan nousevan tänä vuonna 2,6 ja ensi vuonna 2,2 prosenttia. Kehityksemme on parempaa kuin euroalueella keskimäärin. Työttömyysaste on selvässä laskussa ja tulojen odotetaan nousevan. Positiivista virettä voi synkistää kuluttajahintojen ja korkojen kääntyminen nousuun tauon jälkeen. 

Suomen talous on noin 10 vuoden tauon jälkeen vihdoin saavuttamassa finanssikriisiä edeltäneen tason. 

-   Suomalaisten elintason kehitys ehti valitettavasti jo jäädä jälkeen monista verrokkimaista. Asian korjaamiseksi talouskasvun olisi hyvä jatkua kohtuullisen nopeana myös tulevina vuosina, POP Pankin johtaja Timo Hulkko toteaa.

Suomen talouden piristyminen on osa koko maailmantalouden kasvun vauhdittumista, mutta se ei selity yksin maailmantalouden noususuhdanteella. 

-        Kiitos kuuluu suomalaisissa yrityksissä tehdylle työlle uusien tuotteiden ja markkinoiden löytämiseksi. Lisäksi kilpailijamaita matalammat palkankorotukset ovat auttaneet urakassa. Suomen vientinäkymät näyttävät edelleenkin hyviltä, kunhan vain maailmantalouden kasvu pysyy yllä, Hulkko jatkaa. 

Kansalaissuhdanne-ennuste 1/2018
Lehdistötiedote

Lisätietoja: 
Timo Hulkko, johtaja, POP Pankkiliitto, puh. 0500 894 008, timo.hulkko@poppankki.fi
Kristiina Ylikunnari, viestintäpäällikkö, POP Pankkiliitto, puh. 050 5580 114, kristiina.ylikunnari@poppankki.fi