POP Pankki -ryhmään kuuluvat Keuruun Osuuspankki ja Liedon Osuuspankki valmistelevat sulautumista – tavoitteena kolmen kasvualueen vahva pankki

Keuruun Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin sulautumissuunnitelma siirtyy osuuskuntakokouksille käsiteltäväksi

Keuruun Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin hallitukset esittävät osuuskuntakokouksilleen pankkien yhdistymistä. Maantieteellisesti uusi, vielä loppuvuodesta aloittava pankki sijoittuisi Turku-Tampere-Jyväskylä-akselille nykyisten pääkonttoripaikkakuntien Keuruun ja Liedon lisäksi.

Keuruun Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin sulautumissuunnitelma poikkeaa pankkialalla totutuista sillä, että se toisi yhteen aiemmin selkeästi omilla markkina-alueillaan, Keski-Suomessa ja Varsinais-Suomessa, toimineet pankit. Pankit perustelevat suunnitelmaansa asiakaslähtöisten pankkipalvelujen turvaamisella sekä entistä paremmalla kyvyllä vastata paikallisen elinkeinoelämän investointitarpeisiin.

Hallitusten esitys etenee seuraavaksi osuuskuntakokousten käsiteltäväksi. Sulautuminen ei vaikuttaisi toteutuessaan nykyisten asiakkaiden päivittäiseen pankkiasiointiin eikä henkilöstömäärään. Avautuessaan loppuvuodesta uutta pankkia edustaisivat konttorit Turussa, Liedossa, Tampereella, Keuruulla, Mänttä-Vilppulassa sekä Jyväskylässä. Sen työllistämisvaikutus olisi noin 35 henkilöä.

– Sekä Liedon että Keuruun Osuuspankeilla on yli satavuotinen, alueellisen elinvoimaisuuden tukemiseen perustuva pankkihistoria. Tässäkin tilanteessa suunnitelma pohjautuu vahvaan yhteiseen näkemykseen siitä, millaisiin nykyisten ja uusien asiakkaiden tarpeisiin pankin pitää pystyä vastaamaan tulevaisuudessa. Uskomme, että tämä lähtökohta antaa vankan perustan uudelle tekemiselle, sanoo Liedon Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Niemelä. 

– Molempien pankkien asiakaskunta on jo laajalle sijoittunutta, joten uuden pankin palveluverkostolle on luonnollista kysyntää. Saavutettavamman asioinnin lisäksi asiakkaat hyötyisivät yhdistymisen mahdollistamasta monipuolisesta asiantuntijuudesta. Uusi vahvempi pankki mahdollistaisi vieläkin aktiivisemman roolin alueellisen hyvinvoinnin rakentamisessa. Esimerkiksi näkemyksellistä kumppania hakevat pk-yritykset ovat kiinnostuneita POP Pankin nopeapäätöksisestä palvelukonseptista, summaa Keuruun Osuuspankin toimitusjohtaja Markku Ristiniemi.

 

Lisätietoja:

Juha Niemelä, toimitusjohtaja, Liedon Osuuspankki, puh. 050 558 1523

Markku Ristiniemi, toimitusjohtaja, Keuruun Osuuspankki, puh. 0400 733 819