Paperisen tunnuslukukortin käyttöön muutoksia kesäkuussa

Maksujen vahvistaminen perinteisellä paperisella tunnuslukukortilla muuttuu POP Pankin verkkopankissa ja POP Mobiilissa kesäkuussa 2020. Muutokset eivät koske POP Avain -tunnuslukusovelluksen käyttäjiä. Maksuttoman POP Avain -sovelluksen voi ladata ja ottaa käyttöön heti sovelluskaupasta. Sovellus on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja se lisää maksamisen turvallisuutta.

Kesäkuussa 2020 POP Pankeissa voimaan astuvat  tilinkäytön vahvan tunnistamisen kiristyneisiin vaatimuksiin liittyvät muutokset:

  • Paperisen tunnuslukukortin käyttö POP Mobiilissa maksujen vahvistamiseksi poistuu kokonaan. Maksut voi vahvistaa jatkossa POP Avain -tunnuslukusovelluksella. 
  • Verkkopankissa paperisen tunnuslukukortin käyttäjiä voidaan pyytää lisävahvistamaan esimerkiksi maksu tekstiviestillä. Mikäli haluat jatkaa paperisen tunnuslukukortin käyttöä maksujen vahvistamiseen, sinun tulee rekisteröidä matkapuhelinnumerosi verkkopankissa.

POP Avaimella voi vahvistaa verkkopankkiostokset sekä tunnistautua moniin kolmannen osapuolen palveluihin, kuten verottajan ja Kelan verkkosivuille.  

Näin otat käyttöön POP Avaimen

  • Lataa POP Avain -sovellus älypuhelimeesi tai tabletillesi sovelluskaupastasi. Sovellus on maksuton.  
  • Aktivoi puhelimellesi tai tabletillesi latautunut sovellus painamalla sen vihreää avainkuvaketta.  
  • Ota POP Avain -sovellus käyttöön verkkopankkitunnuksesi ja avainlukukorttisi avulla. Luo oma PIN-koodi ja nimeä käyttäjätilisi.  
  • Nyt olet valmis käyttämään POP Avain -sovellusta aina, kun sinun tarvitsee vahvistaa esimerkiksi maksu tai kirjautuminen vahvaa tunnistautumista edellyttävään palveluun.  
  • Säilytä paperinen tunnuslukukortti vielä esimerkiksi puhelimenvaihtoa ja tässä yhtydessä tapahtuvaa sovelluksen uudelleenaktivoimista varten.

POP Pankkisi auttaa sinua mielellään mahdollisissa POP Avaimeen tai muutoksiin liittyvissä kysymyksissä.