Huijausviestejä POP Pankin nimissä!

Päivitetty 2.4.2019
Alla kuvattuja huijausviestejä on taas pienen tauon jälkeen liikkeellä. Olethan tarkkana asioidessasi. Huomaa alla olevat ohjeet ja katso lisää ohjeita ja esimerkkejä huijausviestelä käsittelevältä sivultammePOP Pankin ja muiden pankkien nimissä liikkuu huijausviestejä, jotka voivat olla hyvällä suomella kirjoitettuja ja ohjata vakuuttavalta näyttäville sivuille. Muista, että POP Pankki ei koskaan pyydä sinua avaamaan verkkopankkia sähköpostitse lähetetyn linkin kautta eikä päivittämään tietoja tälläisen linkin kautta. Olethan tarkkana asioinnissasi, jotta et luovuta tietoja huijareille!

Viimeisimmissä l
iikkeellä olevissa sähköpostiviesteissä asiakkaita pyydetään siirtymään linkin kautta pankin sivuille ja päivittämään henkilö- ja yhteystietoja PSD2-direktiivin johdosta. Linkki ohjaa asiakkaan POP Pankin logolla varustetulle verkkosivuille, jossa kysytään henkilö- ja osoitetietoja sekä pankkitunnuksia. Viesti ja sivu on kirjoitettu hyvällä suomella ja mukana on jopa ruotsinkielinen osio.

POP Pankki tai viranomaiset eivät koskaan kysy pankki- tai henkilötunnuksia, pyydä avaamaan verkkopankkia tai päivittämään tietoja sähköpostissa olevan linkin kautta. Tästä tiedät epäillä sivun ja pyyntöjen aitoutta. Usein myös sivun ja lähettäjän osoitteet ovat oudot ja eroavat selvästi pankin tai viranomaisen omista osoitteista.
 
Jos saat tällaisen viestin tai viestejä, älä klikkaa viestin linkkejä, äläkä luovuta huijaussivulla mitään tietoja, vaan poista viesti.

Jos olet jo vahingossa luovuttanut tietojasi,
olethan yhteydessä omaan pankkiisi mitä pikimmiten. Tarvittaessa voit myös sulkea oman verkkopankkisi soittamalla verkkopankkitunnusten ja korttien sulkupalveluun (020 333, ulkomailta +358 20 333). Sulkupalvelu on auki kaikkina päivinä ja vuorokauden aikoina.

Jos olet luovuttanut tietoja, ja sinulle soitetaan pankin asiakaspalvelun edustajana, älä luovuta huijarille mitään tietojasi.  

Lue lisää huijausviesteistä sekä katso esimerkkejä sähköpostitse lähetetyistä kalasteluviesteistä.

Alla kuvassa esimerkki huijaussivustosta:
Kalastelu_032019