Kyllä ei tarvinnut pettyä!

Mielensäpahoittajan kuvauksissa

Mielensäpahoittajan kuvauksissa

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuva saa ensi-iltansa tänään perjantaina 24.8. Elokuva tarjoaa laajan tunnekattauksen, kun sekä ilon että liikutuksen kyyneleitä saa pyyhkiä katsomossa tiuhaan, ja viihdyttää alusta loppuun asti.

En ollut nähnyt ensimmäistä Mielensäpahoittaja-elokuvaa, joten lähdin katsomaan Tiina Lymin ohjaamaa uutuutta avoimin mielin ‒ jos ennakkonäytöksistä kuultujen kehujen nostattamia odotuksia ei oteta lukuun. Istahdin siis varovaisen toiveikkaana teatterin upottavaan tuoliin. Kyllä ei tarvinnut pettyä!

Mielensäpahoittaja on juuri menettänyt puolisonsa ja samalla elämänhalunsa. Hän päättää kuolla. Synkät suunnitelmat sekoittaa vierailulle ”tunkeva” pojantytär, joka tuo vanhan miehen yksinäiseen arkeen vipinää. 

Erityisen mieleenpainuva on nuoren Satu Tuuli Karhun eloisa suoritus Heikki Kinnusen Mielensäpahoittajan pojantyttärenä Sofiana. Huomaan eläväni täysillä mukana Sofian iloissa ja suruissa. Kiitos kuuluu Karhulle, joka osaa välittää uskomattoman aidosti Sofian tuntemusten koko kirjon. Valkokankaan ulkopuolellakin sympaattinen nuori näyttelijä saa täydet pisteet!

Annika pääsi Satu Tuuli Karhun kanssa kuvaan Elokuva on täynnä vastakkainasetteluja, joista syntyy osittain myös elokuvan komiikka. Perinteinen suomalainen maaseutu (jonka metsissä kyykkii aasialaisia marjan- ja sienenpoimijoita) ja suurkaupungin vilinä. Kosmopoliitti ja pikkukylän asukki. Nuori nainen ja vanha mies. Siinä missä Satu Tuuli Karhu on tuore kasvo, Heikki Kinnunen on suomalaisten rakastama konkarinäyttelijä. Ja tämä vastakkainasettelu se vasta toimiikin! 

Kinnusen äreä Mielensäpahoittaja on äärettömän sympaattinen hahmo, jonka jörön kuoren alta paljastuu pojantyttären myötä hyväsydäminen, vaikkakin hyvin jääräpäinen, vanha mies, jota tekisi mieli halata. Onneksi Sofia halaakin, moneen kertaan. Ja Mielensäpahoittajan tokaisut takaavat elokuvan parhaat naurut! 

Ohjaaja-käsikirjoittaja Tiina Lymi on kertonut tehneensä elokuvaa yhdessä näyttelijöiden kanssa suurella sydämellä ja sen huomaa. Lämpö kestää läpi elokuvan ja seuraa katsojan mukana ulos leffateatterista aina kotiin asti.

Voimme olla ylpeitä, että olemme saaneet olla mukana tekemässä näin upeaa elokuvaa!

Karoliina Leppinen
Toimittaja, POP Media