”Pelaaminen on vain niin hauskaa”

POP Pankki tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikkumista. Esimerkiksi Nurmijärven Arkadia Hallissa salibandykaukaloon kiinnitettiin kauden alkajaisiksi POP Pankin logo. SB-Pron C2-poikien innokkaat pelaajat Aatu Mäensivu ja Verneri Lampi harjoittelevat neljä kertaa viikossa.


Lokakuisena tiistai-iltana Nurmijärven Arkadia Hallissa on vauhti päällä, kun valmentaja Paula Sojalahti kannustaa reilua paria kymmentä 13–14-vuotiasta poikaa näyttämään taitonsa viikkotreenissä. Aatu ja Verneri ovat sivummalla valokuvattavina POP Koivunlehteen. Medianäkyvyys on tärkeää myös junioripelaajille, vaikka pojat olisivat mieluummin pelaamassa.

SB-Pro:n naiset pelaavat liigaa, ja miesten joukkue on V-divisioonassa. Aikuisten joukkueet saavat helpommin sponsoreita, joten Paulaa lämmittää erityisesti nuorten joukkueille annettu tuki. Lapsi- ja junnutyön kautta saadaan uusia huippupelaajia.

– Tosi hienoa, että POP Pankki lähti mukaan. Idea tuesta tuli Aatun äidiltä, Paula kertoo.

 

Neljä kertaa viikossa

 
14-vuotiaat Aatu ja Verneri tiivistävät salibandyn lajiominaisuuden: vähän samanlaista kuin jääkiekko, muttei tarvitse luistella.
– Pelaaminen on vain niin hauskaa ja siitä tulee kiva fiilis, pojat toteavat.

Aatu on aloittanut säbäharrastuksen eskari-ikäisenä kerhossa, ja Verneri on pelannut aktiivisemmin kolmen vuoden ajan. Verneri kiinnostui lajista, koska isä ja velikin pelaavat salibandyä. Aatu kertoo, että kerho oli hyvä jatke pihapeleille.
Nyt pojat harjoittelevat neljä kertaa viikossa hallilla, ja treenit kestävät usein puolitoista tuntia. Harjoituksissa kehitetään peli- ja mailatekniikan lisäksi liikkuvuutta, lihaskuntoa ja huolehditaan kehonhuollosta. Aatu kertoo, että käy myös omatoimisesti lenkillä ja treenaa tekniikkaa myös kotona. Hän voisi tulla harjoituksiin nykyistä useammin, koska tähtäimessä on ammattilaisura.
 

Säbä vaatii peliälyä

 
Pelaaminen ei jää neljään iltaan viikossa, sillä viikonloppuihin sijoittuvat pelit, kutsuturnaukset, omat sarjaturnaukset sekä harjoitusturnaukset. Lokakuussa pojilla oli menossa C2-alkusarjan pelit, joissa joukkue oli lohkonsa ensimmäinen. Tavoitteena on kilpasarjaan pääseminen.
 
 
Aatu on oikea laitahyökkääjä. Verneri on sentteri, mutta pelaa välillä myös laidalla.

–Junioreiden kanssa harjoittelemme monia paikkoja ja kokeilemme, mikä tuntuu omimmalta. Aatun ja Vernerin pelipaikat alkavat nyt vahvistua. Salibandy on hyvä liikuntaharrastus lapsille ja nuorille, koska se kehittää nopeutensa takia myös tilannetajua ja opettaa seuraamaan, mitä muut tekevät kentällä. Tämä vaatii peliälyä.

– C2-pojat ovat tehneet kovasti töitä ja kehittyneet paljon. On mukava huomata, kuinka harjoittelu kantaa ja pojat ovat nyt lohkonsa ensimmäisiä. Joukkue on loistava ja vanhemmat ovat mahtavia. Tästä saa itsekin niin paljon, Paula toteaa.

Salibandy sopii niin harrastajalle kuin kilpatasoa havittelevalle pelaajalle. Se on myös hyvä rinnakkaislaji muille liikuntaharrastuksille.

SB-Pro:n junioreille harrastus maksaa sata euroa kuukaudessa. Summa sisältää muun muassa Salibandyliiton sarja- ja seuramaksut, harjoitusasun, tuomarikulut, hallimaksut sekä valmennuksen kulukorvaukset.