Pyörällä Pariisiin

Jari ja tiimi

Jari ja tiimi

POP Pankkiliiton tarkastusjohtaja Jari Korpela harjoittelee Team Rynkebyn mukana tavoitteenaan pyöräillä heinäkuussa Pariisiin. Kyseessä ei ole mikä tahansa rengasmatka, vaan jokainen pyöräilijä on sitoutunut keräämään rahaa syöpäsairaille lapsille. Hyväntekeväisyyspyöräily on miltei vuoden mittainen projekti, jonka aikana harjoitellaan ankarasti ja valmistaudutaan kokonaisvaltaisesti tulevaan koitokseen.

Team Rynkebyn Helsingin tiimiläisiä lähdössä treenaamaan.

‒ Meillä oli aiemmin tällä viikolla ensimmäinen sadan kilometrin treeni ja kyllä täytyy sanoa, että totuus valkeni kertaheitolla, että mistä tässä oikein on kyse, Korpela naurahtaa ja kertoo pahimpien mäkien olleen vielä liikaa.

Korpelalla on kokemusta kestävyysurheilusta muutaman juostun maratonin verran, mutta pyöräilyssä hän tunnustaa olevansa kokemattomampi.

‒ Ajattelin, että pyöräily on kuitenkin hieman parempi vaihtoehto tällä ruumiinrakenteella kuin maratonit. Muutaman kerran olen pyöräillyt pidemmän, noin 150 kilometrin matkan mökille ja takaisin, joten ihan yllätyksenä lajin rankkuus ei tullut.

Jari on mukana Team Rynkebyn Helsingin tiimissäMistä idea lähteä mukaan Team  Rynkebyyn oikein tuli?

‒ Kolmisen vuotta sitten työkaverini lähti tähän mukaan ja jo silloin ajattelin, että vaikuttaapa todella mahtavalta jutulta. Ennen kaikkea yhteisöllisyyden tunne, kun sitoutuu olemaan osana tiimiä, ja mahdollisuus tehdä jotain hyvää houkuttivat. Samalla pääsee kohentamaan omaa fyysistä kuntoakin. Viime syksynä huomasin mainoksen viimeisenä ilmoittautumispäivänä ja päätin, että se on menoa nyt.

Mukana lähes 2000 pyöräilijää

Team Rynkebyssä pyöräilee yhteensä 48 joukkuetta kaikista Pohjoismaista. Matkaan lähtee lähes 2000 pyöräilijää. Suomen tiimit on jaettu kaupungeittain ja Korpela pyöräilee osana Helsingin reilun 40 hengen tiimiä. Ihan kuka tahansa ei pääse osallistumaan, vaan pyöräilijät valitaan mukaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Ennen liikkeelle lähtöä annetaan tarkat ohjeet reitistä ja vetovastuista.

‒ Minä olen tänä vuonna 58 vuotta täyttävänä Helsingin tiimin nestori, nuorin taitaa olla siinä 25 ikävuoden tienoilla eli kyllä meitä on aika kirjava porukka koossa. Osa on ollut mukana Team Rynkebyssä ennenkin, Korpela kertoo hyvän puolesta pyöräilevästä Helsingin tiimistä.

Kukin pyöräilijä rahoittaa omat kustannuksensa itse, minkä lisäksi kaikki ovat sitoutuneet hankkimaan sponsoreita. Sponsoreiden tuet menevät lyhentämättöminä syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen.

POP Pankki on mukana sponsorina.

Lasten puolesta

Kokonaisvaltainen sitoutuminen

Pariisin pyöräily on huipennus lähes vuoden mittaiselle projektille, sillä tiimiläiset ovat aloittaneet säännöllisen yhdessä treenaamisen syksyllä. Lisäksi kaikki ovat olleet mukana monissa tapahtumissa ja hyväntekeväisyystempauksissa.

Harjoittelukaan ei keskity pelkästään fyysisen kunnon kohentamiseen, vaan vähintään yhtä tärkeää on oppia pyöräilemään ryhmässä. Taaempana pyöräilevän tavoitteena on pysytellä vain muutaman kymmenen sentin päässä edellä polkevan takapyörästä. Kommunikointi tapahtuu käsimerkein ja tiiviin muodostelman takia ennakoinnin merkitys kasvaa.

‒ Oma haasteensa ovat lukolliset polkimet, etenkin jos niihin ei ole tottunut, Korpela toteaa ja kertoo yhden jos toisenkin kupsahdellen kumoon, kun kenkä ei olekaan irronnut polkimesta pysähdyttäessä.  

Banskut

Kuntoharjoittelun lisäksi tiimiläiset saavat muun muassa ruokavaliovalmennusta. Korpela naurahtaakin, että tänä vuonna vappua juhlitaan erittäin rauhallisissa merkeissä.

‒ Elämäntavat ovat menneet kunnolla remonttiin. Mutta tavoitteellinen ryhmässä treenaaminen on motivoivaa. Ja tässähän ollaan liikkeellä todella hyvän asian puolesta.

Lue lisää Team Rynkeby ‒ God Morgon -hyväntekeväisyystapahtumasta!