Uusi vaihtoehto vihreään sijoittamiseen

Vastuullisuudesta on tullut kansainvälinen megatrendi, joka vaikuttaa yhä enemmän niin yritysten kuin kuluttajienkin valintoihin. Uusi POP Ympäristö -rahasto keskittyy ilmastonmuutoksen hillitsemistä edistävien ratkaisujen rahoittamiseen. Se myös sijoittaa poikkeuksellisesti suoraan vihreisiin innovaatiohankkeisiin.

Vastuullisuus on noussut sijoitusalalla vahvasti esille. Tutkimusten mukaan vastuullinen sijoittaminen ei laske rahastojen tuotto-odotusta perinteisiin tapoihin verrattuna.

Uusi, kesäkuussa lanseerattu POP Ympäristö -rahasto keskittyy vastuullisiin hankkeisiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. POP Ympäristö poikkeaa muusta rahastotarjonnasta hajautus- ja sijoitusmallillaan. Listattujen osakkeiden, osakerahastojen ja korkopohjaisten sijoitusten lisäksi POP Ympäristö tekee suoraan pääomasijoituksia strategiansa ohjaamana. Kansainvälisten ympäristökohteiden lisäksi mukana on myös Suomesta mielenkiintoisia hankkeita, kuten Haminassa sijaitseva biojalostamo.  

– POP Ympäristö sopii hyvin POP Pankin edustamaan arvomaailmaan sekä pitkäjänteiseen sijoittamiseen ja säästämiseen. Kestäviin lähtökohtiin perustuvia innovaatioita tarvitaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Myös se, että POP Ympäristö sijoittaa suoraan muun muassa kotimaisiin pääomakohteisiin, tukee paikallista työllistymistä ja yhteiskunnallista hyvinvointia, sanoo POP Pankin sijoittamisen ja säästämisen kehityspäällikkö Nuutti Härmä.  

 

Säästämällä joustoa  

Koronavirus ravisutti kevään sijoitusmarkkinoita urakalla. POP Pankin IRO Researchilla maaliskuussa teettämän kyselyn mukaan suomalaiset eivät juurikaan muuttaneet osake- ja rahastosäästämissuunnitelmiaan.

– Olihan se iso muutos, kun reilut 10 vuotta jatkunut osakemarkkinoiden nousu katkesi salamaniskun lailla. Jälkikäteen voimme todeta, että pudotusta pahensi osakkeiden historiallisen korkea arvostus. Nähtäväksi jää, millä tahdilla maailmantalous tästä elpyy. Skenaariot vaihtelevat tautiennusteiden mukaan. Monipuolinen hajauttaminen muun muassa ajallisesti, maantieteellisesti ja eri omaisuusluokkiin on maltin ohella tärkeää sijoittamisen riskien hallinnassa, pohtii Härmä. Lisätietoa POP Ympäristö -rahastosta saa oman POP Pankin sijoitusneuvojilta sekä kotisivuilta säästämisen ja sijoittamisen osiosta. 

 

POP Ympäristö on Sp Ympäristö -erikoissijoitusrahaston osuussarja. POP Rahastoja hallinnoi Sp-Rahastoyhtiö Oy. Rahastojen historiallinen kurssikehitys ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahaston arvo voi nousta tai laskea. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.