Liikkeellä huijausviestejä POP Pankin nimissä - Älä haksahda huijauksiin!

Huijausviestit

Näinäkään aikoina kaikki eivät puhalla yhteen hiileen: poikkeusolot lisäävät myös huijausyrityksiä. Ole tarkkana ja pidä tietosi ajan tasalla, niin vältät ikävät ansat! Muista, että pankki esittää tärkeät pyynnöt aina verkkopankin kautta.

 

Liikkeellä on POP Pankin nimissä lähettyjä huijaussähköpostiviestejä, joissa viitataan kesäkuussa voimaan astuviin paperisia tunnuslukulistoja koskeviin muutoksiin ja pyydetään tilamaan tunnuslukulaite. Viesti on huijausyritys, ja siinä olevia linkkejä ei tule klikata.

Viesteissä annetaan vastaanottajille sekä virheellistä tietoa muutoksesta, että pyritään harhauttamaan heitä klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä. Linkki voi johtaa haittaohjelman latautumiseen vastaanottajan päätelaitteeseen tai ohjautua sivulle jossa kalastellaan käyttäjätunnuksia.

Viestin voi tunnistaa vääräksi esimerkiksi huonosta suomenkielisestä kirjoitusasusta.

Oletko saanut tällaisen viestin?

Jos saat tällaisen sähköpostin, poista se klikkaamatta linkkejä.

POP Pankki ei koskaan lähetä sähköpostitse linkkejä, joissa pyytää asiakkaitaan tekemään muutoksia asiointiin tai kirjautumaan palveluihin. Verkkopankkiin ja palveluihin kirjaudutaan aina verkkosivujemme tai POP Mobiilin kautta. Verkkopankista ja POP Mobiilista voit turvallisesti tarkistaa myös kaikki pankin lähettämät tiedotteet ja luottamukselliset viestit, ja tarvittaessa vastata niihin tietoturvallisesti.  

Lue lisää tietojenkalastelusta ja huijausyrityksistä verkkosivuiltamme täältä.

Uutisen erilaisista huijauksen arkkityypeistä voit lukea täältä.

Kesäkuussa voimaan astuvia muutoksia käsittelevän jutun löydät verkkosivuiltamme täältä.