Haaveiletko vapaa-ajan asunnosta tai omasta mökistä?

Kesämökki järven rannalla on osa suomalaista kuvastoa ja mielenmaisemaa. Mökkeilyyn liittyy myös monia rakkaita muistoja pitkistä kesistä, minkä vuoksi kesämökkien ostaminen aiheuttaa kuhinaa mökkimarkkinoilla etenkin keväisin.

Kesämökkejä myös kunnostetaan innokkaasti, sillä viime vuosina varustelutasoa on haluttu nostaa. Työleireistä halutaan eroon, ja kunnostusbuumin johdosta nykyisin mökit ovat pikemminkin vapaa-ajan asuntoja tai kakkoskoteja. Niissä vietetään paljon aikaa, eikä mökkeily rajoitu vain kesäaikaan. Hyvien nettiyhteyksien ansiosta mökillä onnistuu vaikka etätyön tekeminen.

Lainaa myös mökkitarpeisiin

Kesämökki on asunto myös silloin, kun mietitään kesämökin rahoitusta. Lainan hakijan kannalta tilanne on selkeä, sillä mökkilaina toimii käytännössä hyvin samaan tapaan kuin asuntolaina, ja sitä myös haetaan samalla tavalla. Koska kyseessä on laina, jonka ehdot keskustellaan yhdessä pankin kanssa läpi, voit vaikuttaa esimerkiksi mökkilainan korkoon, takaisinmaksuaikatauluun ja kuukausierään. Yhdessä keskustellen päästää parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Mökin rakentamiseen on mahdollista ottaa erillistä rakennuslainaa ja pienempiin parannustöihin remonttilainaa.

Joitakin eroja loma-asuntolainan ja asuntolainan välillä on, sillä esimerkiksi ASP-lainaa ei ole mahdollista saada vapaa-ajan asuntoihin.

Mökkilainalaskurina voit käyttää asuntolainalaskuriamme. Testaa erilaisia lainamahdollisuuksia ja arvioi laskurilla vaikkapa itsellesi parhaiten sopiva kuukausierä.

Laske ja hae