Mökkilaina

Suomalaiseen mielenmaisemaan kuuluu kiinteästi tyyni järvenselkä, humiseva metsä ja mökin piipusta verkkaan viruva savunoro, joka kielii lämpiävästä saunasta. Mökki on monelle rakas paikka ja rauhoittumisen tyyssija. Ei siis ihme, että mökkikaupoilla käy keväisin melkoinen kuhina. Silloin on hyvä, että rahoitus on kunnossa.

Laske ja hae mökkilainaa

Monet viettävät mökeillä paljon aikaa. Mökkejä kunnostetaankin paljon ja usein nostetaan erityisesti mökkien varustelutasoa. Mökkeilystä haetaan nykyisin mukavuutta ja erityisesti mennävuosien työleireistä halutaan eroon. Kunnostusbuumin ansiosta monet mökit ovat nykyisin pikemminkin vapaa-ajan asuntoja tai kakkoskoteja. Mökkeily ei enää myöskään rajoitu vain kesäaikaan. Hyvien nettiyhteyksien ansiosta mökillä onnistuu vaikka etätyön tekeminenkin.

Lainaa myös mökkitarpeisiin

Mökkien muuttuessa entistä monipuolisemmiksi ja paremminvarustelluiksi, muuttuu myös niiden rahoitus. Rahoituksellisesti mökkiä varten otettu laina rinnastuu asuntoon. Lainan hakijan kannalta tilanne on selkeä: mökkilaina toimii samaan tapaan kuin asuntolaina, ja sitä myös haetaan samalla tavalla. Myös lainan ehdoista neuvotellaan pankin kanssa avain kuten asuntoa hankittaessa. Voit siis vaikuttaa esimerkiksi lainan korkoon, takaisinmaksuaikatauluun ja kuukausierien suuruuteen. Lainaneuvottelussa laina sovitaan kokonaistilanteeseesi sopivaksi. Voit kokeilla erilaisia lainasummia, korkoja ja maksuaikatauluja asuntolainalaskurillamme.

Joitakin eroja mökkilainan ja asuntolainan välillä toki on. Esimerkiksi ASP-lainaa ei ole mahdollista saada vapaa-ajan asuntoihin.

Oletko rakentamassa tai remontoimassa vapaa-ajan asuntoa?

Jos mökki on vielä ajatuksen asteella tai vasta paperille piirrettynä, voit hakea rakennustyöhön erillistä rakennuslainaa. Pienempiin parannuksiin ja korjaustöihin taas sopii POP Pankin remonttilaina.

Kannattaa kysyä lainaa myös muihin vapaa-ajan tarpeisiin, vaikkapa veneen hankintaan. Täytyyhän mökiltä päästä katiskat katsomaan!