POP Opintolaina

Opiskelu on erityistä aikaa elämässä. Mutta ei sen liian tiukkaa rahallisesti tarvitse olla. POP Pankin opintolainan turvin voit keskittyä opiskeluihin ilman turhia rahahuolia.

Kun saat KELA:lta opintotuki tai takauspäätöksen, tee opintolainahakemus verkkopankkisi lainat-välilehdellä tai tule sopimaan asiasta lähimpään konttoriin. Kun teet hakemuksen verkkopankissa, kaikki hoituu sähköisesti ja automaattisesti.

Kysy lisää POP Opintolainasta

Opiskelijan talous

Opiskelu on erityistä aikaa elämässä. Kun opiskelukaverinasi on POP Pankki, voit keskittyä päänsisäisen pääomasi kartuttamiseen. Meiltä saat kaikki mitä raha-asioiden hoitamiseen tarvitset.

Lue lisää opiskelijan taloudesta

Päätoimisen opiskelun rahoittamiseen

Opintolainan voit nostaa saatuasi KELAlta myönteisen opintotukipäätöksen. Lainan takaisinmaksu alkaa opiskeluajan päättyessä.

Lue lisää opintolainan takaisinmaksusta

Ohjeita lainanhakuun

Jos opiskelet toisella asteella, hae lainantakausta Kelalta samalla kertaa, kun haet opintorahaa ja asumislisää. Opintorahaa saavalle korkeakouluopiskelijalle opintolainan valtiontakaus myönnetään ilman erillistä hakemusta.

Lue lisää opintolainan hakemisesta

Hae valtion takausta opintolainaan

Voit tehdä hakemuksen Kelan asiointipalvelussa netissä tai tulostaa paperilomakkeen ja palauttaa sen Kelan toimistoon tai oppilaitokseesi.

Voit jättää lainan nostamatta tai lainan voi ottaa enimmäismäärää pienempänä. Valtiontakaus on voimassa 30 vuotta.