POP Opintolaina

OPINTOLAINAN HAKEMINEN JA TIETOPAKETTI OPINTOLAINASTA 

Jos nostat opintotukea ja opiskelet korkeakoulussa, sinun ei todennäköisesti tarvitse hakea lainantakausta opintolainaasi varten erikseen. Ja tiesitkö muuten, että Kelasta voi saada valmistumisen jälkeen hyvitystä opintolainasta jopa 40 prosenttia? Kokosimme kattavan tietopaketin opintolainasta!

Opintolainan hakeminen

Opintolaina on oikeasti ihan varteenotettava vaihtoehto opiskelijalle ja sen ottamista kannattaa ehdottomasti harkita. Opintolaina antaa mahdollisuuden keskittyä olennaiseen eli opintojen suorittamiseen, kun opiskelun ohessa ei ole pakko tehdä töitä tai ainakin töiden määrää voi vähentää.

Kuka voi saada opintolainaa?

Opintolainaa voivat saada pääsääntöisesti toisen ja kolmannen asteen opiskelijat eli esimerkiksi ammattikoulu- tai korkeakouluopiskelijat. 

Kelan sivuilta voit lukea tarkemmin mahdollisista rajoituksista opintolainan saamiselle. Rajoituksena voi olla esimerkiksi se, että Kela perii sinulta paraikaa aiempaa opintolainaa.

Miten haen opintolainaa?

Ihan ensimmäiseksi, jos et vielä saa opintotukea, aloita hakemalla sitä Kelan sivuilta. Voit täyttää ja lähettää hakemuksen verkossa. Varaa hakemuksen täyttämiseen aikaa, sillä se on melko perusteellinen, vaikka kysymykset eivät vaikeita olekaan.

Jos saat jo opintotukea, opiskelet korkeakoulussa eikä sinulla ole häiriömerkintöjä luottotiedoissa, saat lainantakauksen automaattisesti ilman erillistä hakemista. Opintolainan hakeminen on helppoa - POP Pankin asiakkaana voit klikkailla itsesi suoraan verkkopankkiin ja hakea opintolainaa.

Jos olet toisen asteen opiskelija eli opiskelet lukiossa tai ammattikoulussa, hae lainan takausta Kelan verkkosivuilta sähköisesti tai postittamalla paperisen hakemuksen Kelaan.

Kun opintolainan takaukset ovat kunnossa, hae lainaa pankistasi. Pankki saa automaattisesti tiedon lainantakauksesta, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä. 

POP Pankin asiakkaana voit hakea opintolainaa helpoiten verkkopankissa. Olet toki lämpimästi tervetullut käymään myös konttorilla! Samalla voit jutella omista talousasioistasi laajemminkin ja kysyä, jos jokin talouteesi liittyvä asia mietityttää. Oletko miettinyt esimerkiksi ensiasuntoa varten säästämistä ja ASP-tilin avaamista?

Kuinka paljon voin saada opintolainaa?

Korkeakouluopiskelijat ja 18 vuotta täyttäneet muut opiskelijat voivat saada 1.8.2017 alkaen opintolainaa 650 euroa kuussa. Alle 18-vuotiaat muut kuin korkeakouluopiskelijat voivat saada opintolainaa 300 euroa kuussa. Ulkomailla opiskeleville myönnetään valtiontakaus 800 euroon kuussa. Opintolainaa voi nostaa enintään 48 kuukauden ajalta, kuten opintotukeakin.

Opintolainan takaisinmaksu ja Kelan opintolainan hyvitys

 

Milloin opintolainaa pitää alkaa maksaa takaisin?

Opintolaina on siitä mukava laina, että sen takaisinmaksu on joustavaa, eikä siinä tarvitse hoppuilla. Tavallisesti opintolainan takaisinmaksu aloitetaan aikaisintaan puolentoista vuoden kuluttua valmistumisesta. Teet yhdessä pankin kanssa takaisinmaksusuunnitelman, jossa otetaan huomioon elämäntilanteesi. 

Kuinka nopeasti opintolaina pitää maksaa takaisin?

Lainaa lyhennetään sovitun mukaisissa kuukausierissä. Opintolainan valtiontakaus on voimassa 30 vuotta ensimmäisestä opintolainan nostopäivästä lähtien, joten sinulla on varmasti reilusti aikaa opintolainan takaisinmaksuun.

Voinko lyhentää opintolainaa nopeammin kuin takaisinmaksusuunnitelman mukaisesti?

Voit lyhentää lainaa halutessasi nopeamminkin. Tässä tapauksessa kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiisi esimerkiksi laittamalla viestiä verkkopankin kautta ja kertoa, kuinka suurella summalla haluat lainaasi lyhentää.

Mikä on Kelan opintolainan hyvitys ja miten sitä voi saada?

Sinulla voi olla myös mahdollisuus Kelan maksamaan opintolainan hyvitykseen, jos olet aloittanut opintosi vuonna 2014 tai myöhemmin ja olet valmistunut määräajassa. Tällöin opintolainaa pitää olla vähintään 2 500 euroa. Lue lisää aiheesta Kelan sivuilta

Joudunko maksamaan paljon korkoja, jos otan opintolainaa?

Mitä todennäköisimmin et joudu. Opintolainojen korot ovat hyvin maltillisia oikeastaan kaikissa pankeissa. 

 

Lue lisää POP Opintolainasta!

Oletko korkeakouluopiskelija ja nostat jo opintotukea? Kirjaudu verkkopankkiin ja hae opintolainaa!

Lue lisää ensiasunnon ostamisesta ja ASP-tilistä!