Kiinteä korko asuntolainaan

 

Kiinteä korko asuntolainassa tarkoittaa, että asuntolainan viitekorko on kiinteä eli pysyy samana koko sovitun ajan.

Lue lisää asuntolainen koroista.

Kiinteä korko on erityisen mieluisa, kun asuntovelallisen toiveissa on vakaa ja ennakoitava tulevaisuus, jossa rahoitusmenonsa voi laskea pitkälle tulevaan. Kiinteä korko on suosittu vaihtoehto, kun maailman taloustilanne alkaa kohentua ja korot sitä myöten yleensä nousta. Kiinteän koron asuntolainaansa ottanut voi suhtautua korkojen nousun tulevaisuudessa levollisin mielin.

Korkojen nousulta suojautuminen kannattaa

Kiinteän koron hyvissä puolissa korostuvat ennen kaikkea turvallisuuteen ja ennakoitavuuteen liittyvät seikat. Suomalaisia miellyttää, että korko pysyy samana eikä heilahteluihin tarvitse varautua.

Jokaisen asuntovelallisen tilanne on yksilöllinen ja eri vaihtoehtoja on hyvä punnita aina omista lähtökohdista käsin. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että kiinteä korko kannattaa, koska:

  • Pitkän kiinteän koron ottaja voi saada lainaansa joustoa, sillä luottoajan korkotaso tiedetään ennalta.
  • Korkomenojen tietäminen ennalta lisää taloudellista ennakoitavuutta ja auttaa nukkumaan yönsä rauhassa.

Kuinka kiinteä korko toimii?

Kiinteä korko on yksi tapa suojautua korkojen nousulta, minkä vuoksi sitä luonnehditaan joskus eräänlaiseksi korkosuojaksi. Korkoturvaa sillä tosiaan saa, sillä kiinteässä korossa korko ei muutu, vaikka korkomarkkinat heiluisivatkin.

Korkojen nousulta suojautuminen on erityisen tärkeää, jos oma taloudellinen kantokyky korkoriskin noustessa huolestuttaa vähääkään. Kiinteä korko toimiikin eräänlaisena korkovakuutuksena, ja vakuutuksen tavoin yksi sen funktioista on vähentää huolta ja riskiä.

POP Pankin kiinteän koron voi saada asuntolainaan joko kolmeksi, viideksi tai kymmeneksi vuodeksi. Kiinteää korkoa voi hyödyntää joustavasti, omaan tilanteeseensa sopivalla tavalla. Kiinteän koron voi esimerkiksi ottaa vain osaan asuntolainaansa, ja jättää osan lainasta markkinakorkojen varaan. Juttele rohkeasti erilaisista vaihtoehdoista pankkisi kanssa!