Lainan Kiinteä korko

Kiinteä korko tarkoittaa, että lainan viitekorko pysyy samana, vaikka viitekorko markkinoilla nousisikin. Kiinteä korko varmistaa, että lainan korkokulut pysyvät ennakoitavina. Kiinteä korko ja sen voimassaoloaika sovitaan aina pankin ja asiakkaan kesken. 

Kysy lainaasi kiinteää korkoa

Kuinka kiinteä korko toimii?

Kiinteä korko tarjoaa lainanhakijalle suojaa korkojen nousua vastaan. Kiinteässä korossa korko ei muutu, vaikka korkomarkkinat heiluisivatkin. Kiinteä korko toimiikin eräänlaisena korkovakuutuksena, ja sen tarkoituksena on vähentää lainanottajan huolta ja riskiä.

Kiinteä korko on erityisen mieluisa, kun toiveena on vakaa ja ennakoitava tulevaisuus, jossa rahoitusmenonsa voi laskea pitkälle tulevaan. Kiinteän koron asuntolainaansa ottanut voi suhtautua maailmantalouden muutoksiin ja korkojen nousuun levollisin mielin.

POP Pankin lainoihin kiinteän koron voi saada 3, 5, 7 tai 10 vuodeksi. Kiinteää korkoa voi hyödyntää joustavasti ja halutessaan sen voi ottaa vain osaan lainasta. Kysy vaihtoehtoja tarkemmin pankistasi.

Kannattaako lainaan ottaa kiinteä korko?

Viitekorkojen nousut ja laskut ovat kytköksissä maailman taloustilanteeseen. Talouden kohentuessa korotkin alkavat yleensä nousta. Kiinteän koron hyviä puolia ovat turvallisuus ja ennakoitavuus. Markkinatilanteesta huolimatta korko pysyy samana ja asiakkaan ei tarvitse erikseen huolehtia heilahteluista.

Jokaisen lainanhakijan tilanne on yksilöllinen ja vaihtoehtoja on hyvä punnita omista lähtökohdista käsin. Jos arjen taloudessa ei ole liikkumavaraa, saattavat koronnousut aiheutta hankalia tilanteita. Kiinteä korko auttaa suojautumaan yllätyksiltä.

Kiinteän koron ottamista puoltavat seuraavat seikat:

  • Jos lainalla on pitkä kiinteä korko, laina-ajan korkotaso tiedetään ennalta ja lainaan voi saada joustoa.
  • Kun korkomenot tietää etukäteen, oma talous on ennakoitavissa. Tällöin voi nukkua yönsä rauhassa vaikka maailmantaloudessa kuohuisikin