Luotto-ominaisuus on taloutesi joustava vararahasto

Kun kortissasi on Credit-ominaisuus, saat ostoillesi keskimäärin 45 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Kun maksat koko Visa-laskusi saldon eli kaikki kortilla tekemäsi ostot pois eräpäivänä, ei sinulta veloiteta luottokorkoa eikä tilinhoitomaksua.   

Jos valitset eräpäivänä maksettavaksi summaksi kokonaisvelkaa pienemmän summan eli päätät käyttää luotto-ominaisuutta ja lyhentää korttivelkaasi osissa, veloitetaan luotolle jättämästäsi summasta hinnaston mukainen luottokorko sekä tilinhoitomaksu seuraavassa Visa-laskussa. Korkoa maksat siis vain silloin, kun käytät luottoa.

Luottoraja

Kun haet omaa korttiasi, valitset siihen luottorajan, joka on samalla myös korttisi käyttöraja. Voit tehdä kortillasi ostoksia luottorajaan asti. Tarpeen vaatiessa voit hakea luottorajaasi korotusta, jos korttisi luottoraja tuntuu liian pieneltä tai tarvitset esimerkiksi matkan takia korkeamman luottorajan. Luottorajan korotuksesta veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Voit valita Credit/Debit -korttiin luottorajan 2 000-10 000 väliltä. Visa Gold -kortin luottorajan voi valita 4 000-20 000 väliltä. 

Minimilyhennys

Korttia hakiessasi valitset korttiisi minimilyhennysprosentin. Minimilyhennysprosentti tarkoittaa sitä osuutta kokonaisvelasta, joka erääntyy korottoman ja kuluttoman maksuajan jälkeen. Jos minimilyhennysprosenttisi on 100 %, on Visa laskusi erääntyvä loppusumma yhtä kuin kokonaissaldosi. Jos minimilyhennysprosenttisi on 10 % erääntyy eräpäivänä 10 % kokonaisvelastasi ja loppuvelka jää luotolle.

Voit aina itse päättää kuinka paljon maksat, koko velkasaldon, minimilyhennyksen vai jotain näiden väliltä.

Luoton todellinen vuosikorko

Tutustu Visa korttiluoton vakiomuotoisiin eurooppalaisiin kuluttajaluottotietoihin, josta löydät todellisen vuosikoron esimerkkilaskelman ja siihen vaikuttavat asiat.