Näin käytät POP Pankin Visa-korttia

POP Pankin Visa-yhteistyö avaa käyttöösi maailman laajimmin hyväksytyn kansainvälisen maksukortin mahdollisuudet. Visa toimii missä ja milloin vain kotimaassa, ulkomailla sekä verkossa. Voit nostaa kortillasi käteistä kotimaassa Otto. -automaateilta sekä koti- ja ulkomailla kaikista Visa -tunnuksella merkityistä automaateista.

Debit ja Electron -korteilla tehdyt ostot veloitetaan suoraan korttiisi sidotulta pankkitililtäsi. Jos kortissasi on Credit-ominaisuus, tulee ostoille korotonta ja kulutonta maksuaikaa keskimäärin 40 päivää. Eräpäivänä on mahdollista päättää haluatko hyödyntää kortin korollista luotto-ominaisuutta eli maksaa laskun pienemmissä osissa.

Yhdistelmäkortissa on sekä Credit että Debit -ominaisuus, eli voit ostohetkellä päättää kummalla ominaisuudella haluat ostosi maksaa.

Mitä Lähimaksaminen on?

Lähimaksaminen tarkoittaa alle 50 euron ostoksien maksamista ilman tunnuslukua tai allekirjoitusta.  Kätevää eikö totta? Kaikissa Debit -ominaisuuden sisältävissä korteissamme on lähimaksuominaisuus ja lähimaksaminen veloitetaan aina korttisi Debit -puolelta eli suoraan pankkitililtäsi.

Uuden kortin ensimmäinen tapahtuma ei voi olla lähimaksu, vaan uusi kortti aktivoidaan lähimaksukelpoiseksi siru + pin ostoksella. 

Lue lisää lähimaksamisesta.

Entäpä Käteisnostot?

Voit nostaa käteistä kortillasi Visa -verkostoon kuuluvista automaateista niin kotimaassa kuin ulkomailla. Visan ATM Locator -palvelun avulla voit selvittää sinua lähellä olevien automaattien sijainnin.

Lähin Visa ATM: http://www.visa.com/atmlocator

Pari sanaa maksamisesta ulkomailla

Maksat kortillasi pääsääntöisesti samalla tavalla kuin ulkomaillakin. On hyvä tietää, että kortilla maksaminen on turvallinen ja edullinen vaihtoehto. Jos korttisi on yhdistelmäkortti, et välttämättä pysty jokaisessa maksupäätteessä valitsemaan kummalla ominaisuudella haluat maksaa. Tällöin tapahtumasi veloitetaan useasti Credit –puolelta.

Ulkomailla kortilla tekemäsi ostokset muussa valuutassa kun euroissa muutetaan euroiksi käyttämällä Visa Internationalin valuutan tukkukurssia. Tapahtumaan lisätään korttiehtojen mukainen valuuttalisä. Voit muuntaa helposti muussa valuutassa kuin euroissa tekemäsi ostokset euroiksi Visan englanninkielisellä valuuttalaskurilla.

Löydät laskurin täältä: http://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

Ulkomailla osassa maksupäätteissä on käytössä ns. ”Dynamic Currency Conversion” –palvelu, joka näkyy sinulle päin kysymyksenä haluatko ostoksessasi käyttää paikallista valuuttaa vai kortinhaltijan kortin kotivaluuttaa. Yllättäviltä kuluilta välttyäksesi kannattaa aina valita paikallinen valuutta.

Visa-tilisiirto

Voit siirtää korttitililtäsi rahaa suoraan pankkitilillesi oman POP Pankkisi verkkopankista. Tapahtuma näkyy Visa-laskullasi, kuten normaalitkin ostotapahtumat ja tilisiirrosta veloitetaan hinnaston mukainen palkkio.

Visa-lasku

Kun valitset maksamistilanteessa Credit, saat luotto-ominaisuudella maksetuille ostoksille keskimäärin 40 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Lähetämme sinulle Visa-laskun kerran kuussa joko paperisena tai e-laskuna valintasi mukaan. Visa-laskusi eräpäivä voi olla joko kuun puoliväli tai kuun viimeinen päivä.

Visa-laskullasi näet kaikki edellisen laskutuskauden aikana Credit -puolella tekemät ostosi selkeästi eriteltynä. Laskullasi näytetään koko velkasaldo sekä minimissään lyhennettävä summa valitsemasi minimilyhennys prosentin mukaisesti. Voit maksaa halutessasi koko velkasaldon, minimilyhennyksen tai summan siltä väliltä. Jos olet valinnut e-laskun ja vaihtoehdon, missä e-lasku veloitetaan tililtäsi automaattisesti, on veloitettava summa valitsemasi minimilyhennys prosentin mukainen.

Tiesitkö, että luotto-ominaisuus on joustava vararahastosi, joka kulkee aina mukanasi? Voit nimittäin hyödyntää korttisi korollista luotto-ominaisuutta, jos et halua maksaa koko velkasaldoa. Seuraavassa Visa-laskussasi sinulta veloitetaan luottokorko sekä tilinhoitomaksu hinnaston mukaisesti.

Turvallisuusohjeita

On tärkeää, että kohtelet korttiasi kuten arvoesinettä ja pidät siitä hyvää huolta. Maksaessasi kortillasi kortin tunnusluku kannattaa aina suojata peittämällä näppäimistö toisella kädellä. Jos automaatissa tai sen toiminnassa ilmenee jotakin epäilyttävää, keskeytä tapahtuma ja ilmoita aina havainnoistasi viipymättä automaatilta löytyviin yhteystietoihin.

Käytämme tekstiviestejä korttien väärinkäytön ehkäisemisessä. Voit saada tekstiviestin koskien ostotapahtuman oikeellisuuden varmistamista tai väärinkäytön ehkäisemiseksi tehtävää korttisulkua. Viesteissämme ei koskaan välitetä maksukorttisi tietoja eikä viesteissä ikinä kysytä maksukorttisi tietoja, vaan vastaaminen tapahtuu aina tekstiviestillä, joka sisältää vain yhden kirjaimen. Huolehdithan, että meillä on ajantasaiset yhteystietosi, koska yhteydenottoihin käytetään asiakasrekisterissämme olevia matkapuhelinnumeroita.