Yksi säästötapa, monta mahdollisuutta

Säästövakuutus on joustava ja verotuksellisesti edullinen keino pitkäaikaiseen säästämiseen.

Säästösi sijoitetaan valitsemiisi sijoitusrahastoihin ja valittavana on useita eri rahastovaihtoehtoja osakerahastoista korkorahastoihin. Voit itse vapaasti vaihtaa rahastoja tilanteen ja tarpeittesi mukaan. Vakuutuksen tuotto määräytyy valitsemiesi rahastojen arvonkehityksen perusteella.

Nostoja ilman veroseuraamuksia

Voit halutessasi nostaa varoja vakuutuksestasi jo säästöaikana. Pääomasta tehdyistä nostoista et maksa veroa. Jos nostat koko vakuutuksen, tai kun nostat kertyneestä tuotosta, pidätetään tuotosta pääomatulovero (tällä hetkellä 30 %).

Alhaisempi perintövero

Kuolemantapauksessa maksetaan kuolemantapauskorvausta valitsemillesi edunsaajille. Kun edunsaaja on lähiomaisesi, kuolemantapauskorvaus on verovapaata 35 000 euroon saakka *. Rahojen siirtäminen edelleen vakuutusten kautta pienentää kuolinpesän kokonaisarvoa, mikä myös laskee aikanaan maksettavaa perintöveroa.

Perintö- ja lahjaverolain muutos, jolla lähiomaisen 35 000 euron vapaaosa poistetaan kuoleman perusteella maksettavista korvauksista, tulee voimaan 1.1.2017. Laissa on kuitenkin yhden vuoden pituinen siirtymäaika. Tämä tarkoittaa sitä, että leski saa perintöverotta puolet omasta korvauksestaan ja muut lähiomaiset 35 000 euroa, mikäli kuolemantapaus sattuu vuonna 2017.  Vuoden 2018 alusta lähiomaisille maksettavat henkivakuutuskorvaukset tulevat kokonaisuudessaan perintöverotuksen piiriin.

Kysy lisää POP Pankistasi

Säästövakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy. Y-tunnus 0937006-7, kaupparekisterinumero 562.616. POP Pankit toimivat Aktia Henkivakuutus Oy:n asiamiehinä.

Ota yhteyttä

Kysy lisää POP Pankistasi

Ota yhteyttä