SEPA pikasiirrot mahdollistavat nopeamman maksamisen

SEPA pikasiirto on reaaliaikainen maksu, jota pankit tarjoavat asiakkailleen ympäri Eurooppaa. Pikasiirtojen vastaanottaminen on nyt mahdollista myös POP Pankin asiakkaille.

SEPA pikasiirrolla tehdyt maksut siirtyvät euroalueen pankkien välillä saajan tilille muutamassa sekunnissa maksun hyväksymisestä. Asiakkaana saat palvelun käyttöösi automaattisesti.

Voit vastaanottaa SEPA pikasiirtoja kaikista palvelun piirissä olevista eurooppalaisista pankeista -myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. SEPA pikasiirrot nopeuttavat maksujen perillemenoa merkittävästi.  Tähän astihan SEPA-maksujen perillemeno on voinut kestää seuraavaan päivään, joskus jopa viikonlopun tai pyhäpäivien yli.

SEPA pikasiirrot ovat aina euromääräisiä ja yksittäisen SEPA pikasiirron yläraja on toistaiseksi 15 000 euroa muualle Eurooppaan. Suomalaisten pankkien kesken maksuilla ei ole ylärajaa. Palvelun ensivaiheessa SEPA pikasiirtoja on mahdollista vain vastaanottaa. Pikasiirtojen lähettäminen tulee mahdolliseksi POP Pankin asiakkaille vuoden 2019 aikana.

SEPA pikasiirrot kulkevat ainoastaan palvelussa mukana olevien pankkien välillä ja palveluun on jatkuvasti liittymässä mukaan uusia pankkeja. Löydät listan SEPA pikasiirto -palvelussa mukana olevista pankeista täältä. POP Pankki näkyy listalla keskusluottolaitoksensa Bonum Pankin nimellä. 

SEPA pikasiirtojen vastaanottaminen on henkilöasiakkaille ilmaista.
 
Info: 
SEPA (Single Euro Payments Area) eli yhtenäinen euromaksualue, on Euroopan komission, Euroopan keskuspankin ja eurooppalaisten pankkien yhteinen hanke. Yhteistyön tuloksena on saatu aikaan Euroopan talousalueen laajuinen maksuliikenteen kotimarkkina.