POP Pankin Kansalaissuhdanne-ennuste kesäkuu 2017

Talous piristyy, mutta kuluttajien velkaantuminen jatkuu

POP Pankin Kansalaissuhdanne-ennuste kertoo, kuinka Suomen talouden kasvu on selvästi nopeutunut. POP Pankin mukaan asuntokauppaa ja kulutusta jarruttaa kuitenkin kotitalouksien tiukka tilanne: palkankorotukset ovat edelleen varsin pieniä ja jo viime vuonna kotitalouksien säästämisaste jäi negatiiviseksi. Lisäksi hinnat ovat nousussa.

BKT kasvaa POP Pankin Kansalaissuhdanne-ennusteen arvion mukaan tänä vuonna 2,0 prosenttia ja ensi vuonna 1,8 prosenttia.

- Kuluttajien luottamus näkyy kulutuksen kasvuna. Kun hinnat ovat kuitenkin nousussa ja kilpailukykysopimuksen myötä sopimuspalkat eivät nouse, laskevat palkansaajien ja eläkeläisten reaalitulot tänä vuonna. Tulojen kasvua nopeampi kulutus merkitsee kotitalouksien velkaantumisen kasvua, arvioi POP Pankin johtaja Timo Hulkko.

Lehdistötiedote
Kansalaissuhdanne-ennuste 1/2017

Lisätietoja: 
POP Pankkiliitto, johtaja Timo Hulkko, puh. 0500 894 008, timo.hulkko@poppankki.fi