POP Opintolaina

Opiskelu on elämän parasta aikaa, mutta rahallisesti monelle niukkaa. Näin ei tarvitse olla! POP Pankin opintolaina poistaa turhat rahahuolet ja auttaa keskittymään opintoihin.

Miten haen opintolainaa?

1. Hae opintotukea Kelalta.

Tukeen kuuluvat opintoraha, opintolaina ja asumislisä. Voit hakea tukia suoraan verkossa. 

Toisen asteen opiskelijana voit hakea lainatakausta samalla kun haet opintorahaa ja asumislisää.

Jos opiskelet korkeakoulussa, hae ensin opintorahaa. Hyväksytyllä opintorahapäätöksellä saat automaattisesti valtiontakauksen opintolainallesi. Lainan takaisinmaksu on joustavaa elämäntilanteesi mukaan. 

2. Hae POP Opintolainaa.

Kun olet saanut myönteisen opintoraha- ja takauspäätöksen, voit hakea POP Opintolainaa verkkopankistasi. Opintolainahakemus löytyy verkkopankkisi Lainat-välilehdeltä.  Uutena asiakkaana voit tehdä verkossa opintolainahakemuksen pankille. Opintolainan saanti edellyttää pankin kokonaisasiakkuutta. Hoidamme puolestasi kaikki pankin vaihtoon liittyvät kuviot. 

3. Nosta lainaa POP Pankin verkkopankissasi.

Näin helppoa se on!

Talousasiat kerralla kuntoon

Opintolaina ei ole ainoa opiskelijaa hyödyttävä tuote. Opiskelijaetuna saat esimerkiksi opiskelijan POP Visa -yhdistelmäkortin veloituksetta 2000€:n luottorajalla. ASP-säästäminen on yhä useamman opiskelijan suosima valinta ensiasunnon hankintaan. POP Vakuutukselta löytyy puolestaan opiskelijalle suunnattu kotivakuutus. 

Kerromme mielellämme kaikista opiskelijaeduistamme ja annamme vinkkejä talouden hallintaan. Varaa aika verkkoneuvotteluun tai konttorille niin keskustellaan lisää!

Tietoa opintolainasta 

Opintolainan saaminen pankista edellyttää, että olet saanut Kelan myöntämän opintolainan valtiontakauksen. Et tarvitse opintolainaasi muita takaajia tai vakuuksia. Voit hakea pankista opintolainaa saatuasi päätöksen valtion takauksesta. Pankin myöntämä opintolainamäärä on yhtä suuri kuin Kelan myöntämä valtiontakauksen määrä, jonka voit tarkistaa opintotukipäätöksestäsi. Opintolainan maksat takaisin pankille opintojesi päättymisen tai keskeytyksen jälkeen. 
Opintolainasta maksettavat korot ja kulut sekä opintolainan muut ehdot kerrotaan opintolainan ehdoissa ja velkakirjassa. 
Lisätietoa Kelan myöntämästä valtiontakauksen määrästä ja myöntämisestä saat Kelasta (www.kela.fi).

Maksut opintojen aikana

Opintojen aikana opintolainan korot lisätään opintolainan pääomaan (pääomitetaan). Pääomaan lisääminen tapahtuu kahdesti vuodessa 15.6. ja 15.12. niiden lukukausien aikana, jolloin saat opintotukea ja sen lisäksi yhtenä lukukautena viimeisen opintotukilukukauden jälkeen. Korkoja alat maksaa opintotuen päättymistä seuraavan lukukauden jälkeen. Pankki veloittaa korot tililtä kahdesti vuodessa 15.6. ja 15.12. 

Lainan takaisinmaksu opintojen jälkeen

Lainan takaisinmaksun aloitat sen jälkeen, kun olet valmistunut tai keskeyttänyt opintosi. Opintolainan lyhennysten maksu alkaa vuoden kuluttua opintojen loppumisesta ja lyhennyksiä maksetaan kuukausittain. Korkoja maksat ensimmäisen kerran opintotuen päättymistä seuraavan lukukauden jälkeisenä seuraavana koronmaksupäivänä (15.6 tai 15.12.). Opintojen loppumisen jälkeen voit olla yhteydessä pankkiisi ja sopia tarkemmin takaisinmaksusuunnitelmasta.

Kelan opintolainahyvitys

Lainan takaisinmaksun helpotukseksi voit saada opintolainahyvityksen, eli Kela lyhentää lainaasi 2.500 euroa ylittävästä osuudesta jopa 40%, mikäli suoritat tutkinnon määräajassa.

Kelan opintolainavähennys

Vaihtoehtoisesti voit olla oikeutettu opintolainavähennykseen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maksat veroja opintolainavähennystä vastaavan summan vähemmän. Kelan sivuilta selviää, kumpaan etuuteen olet oikeutettu. 

Esimerkki opintolainan takaisinmaksusta, kun lainanottaja on oikeutettu opintolainahyvitykseen: 
Suoritettava tutkinto: insinööri (amk)
Tutkinnon laajuus: 240 op
Tutkinnon suorittamisen tavoiteaika: 4 vuotta
Valmistuminen tapahtuu 4 lukuvuodessa, lainamäärä 14.400 euroa, johon opintolainahyvitys (14.400 e - 2.500 e) x 40% = 4.760 euroa. Tällöin lyhennettävä lainaa jää jäljelle 9.640 euroa. 

Esimerkkilaskelmassa oletuksena:
korko 1,0%
tasalyhennys
laina-aika 2 x opiskeluaika eli 8 vuotta
kuukausierä (lyhennys korkoineen ja kuluineen) 108,45 euroa
Esitetty esimerkki on viitteellinen ja perustuu laskelmassa käytettyyn nimelliskorkoon ja pankin hinnaston mukaisiin kuluihin.

Opintolainan hakeminen

Ennen opintolainahakemuksen tekemistä Sinulla täytyy olla Kelan päätös valtiontakauksesta. Voit hakea takauksen samalla kun haet opintotukea. Tutustu Kelan sivuilla opintolainaosioon, ennen kuin lähetät hakemuksesi pankkiin. 

Kun olet täyttänyt hakemuksen, lähtee se pankkiin käsiteltäväksi.
Pankki tarkistaa hakemustietosi, Kelan takauspäätöksen ja luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. 

Opintolainan saaminen edellyttää pankin kokonaisasiakkuutta. Hoidamme puolestasi kaikki pankin vaihtoon liittyvät kuviot. 

Mikäli opintolaina myönnetään, lainan määrä siirretään tilillesi osissa riippuen koulutusasteestasi. Erät ja maksupäivät on kerrottu Kelalta saamassasi opintotukipäätöksessä. 

Mikäli et halua nostaa automaattisesti koko Kelan myöntämän takauksen mukaista määrää, kerro siitä hakemuksen viestikentässä. 

Ota yhteyttä pankkiin, jos haluat keskustella opintolainasta ennen hakemuksen tekemistä.

Voit varata ajan tapaamiseen konttorilla tai verkossa tapahtuvaan POP Verkkohetkeen.

Tai jätä yhteystietosi, niin otamme Sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 

Jätä yhteydenottopyyntö