Hyppää sisältöön
Kolikot

Miten aloitan rahastosäästämisen?

Sijoittamisen ja säästämisen ei tarvitse olla vaikeaa. Voit aloittaa pienellä kuukausisummalla tai sijoittaa kerralla isomman potin - päätät itse tavan ja summan. Jos olet jo POP Pankin asiakas, voit aloittaa säästämisen verkkopankissa.

Rahastosäästämisen aloittaminen on siis helppoa. Verkkopankin lisäksi voit tehdä merkintöjä myös konttorilla. Tavasta riippumatta tärkeintä on aloittaminen ja pitkäjänteisyys.

Kaikkeen sijoittamiseen sisältyy aina riski pääoman menettämisestä. Rahastot tarjoavat onneksi helpon tavan hajauttaa sijoituksia ja siten pienentää pääoman menettämisen riskiä. Kurssivaihtelujakaan ei kannata liikaa pelätä. Säännöllisellä säästämisellä näet tasaat markkinoiden kurssiheilahteluja. Kurssien laskiessa saat myös merkittyä rahasto-osuuksia halvemmalla ja näin enemmän osuuksia kuukausisäästöllasi. Kun kurssit vastaavasti nousevat, nousee myös rahasto-osuuksiesi arvo. Jos esimerkiksi merkitset rahasto-osuuksia niiden arvon ollessa 100 euroa ja myyt osuudet pois arvon ollessa 120 euroa, jää tuotoksi 20 prosenttia. Rahaston myyntivoitosta on maksettava pääomaveroa.

Tavoitteidesi mukaista säästämistä

Säästäessä tärkeää on tavoitteellisuus. Tavoite määrittelee säästöajan ja säästöille asettamasi tuotto-odotukset. Sijoituksesi kesto, suuruus, tuotto-odotukset ja oma riskinottovalmiutesi määrittelevät millaiset sijoitustuotteet sopivat juuri sinulle.

Säästämistä suunnitellessa kannattaakin jo etukäteen miettiä seuraavia kysymyksiä:

  • mikä on säästötavoitteesi?
  • kuinka pitkän ajan olet valmis säästämään?
  • kuinka suurta tuottoa tavoittelet?
  • millaisen riskin olet valmis ottamaan?

Mitä suurempi tuotto-odotus, sitä suurempi riski on pääoman menettämisestä.

Huomioi nämä ennen rahastosäästämisen aloittamista

Me POP Pankissa ajattelemme jokaisen asiakkaan taloutta kokonaisuutena. Unelmat ja arjen voi yhdistää elämäntilanteeseen sopivalla tavalla, kun otetaan huomioon seuraavat asiat:

  • Kuinka paljon olet valmis sijoittamaan kuukaudessa? Summa voi olla maltillinenkin. Tärkeintä on lopulta pitkäjänteisyys.
  • Kuinka pitkään olet valmis odottamaan tuottoja? Sijoittaessa ei metsästetä pikavoittoja. Tuottoa voi kertyä hyvinkin hitaasti ajan kuluessa. 
  • Kuinka suuren riskin olet valmis hyväksymään? Sijoittamiseen liittyy aina riski varojen menettämisestä. On tärkeä varmistaa oma riskinsietokyky ja sijoittaa vain sen verran kuin on turvallista.
  • Millaiset tuottotavoitteet sinulla on säästöillesi? Suurempi tuottotavoite tarkoittaa usein suurempaa riskiä. Pieni riski ja pitkä säästöaika voi silti tarkoittaa kohtuullista tuottoa. Voit asettaa tavoitteet vaikka koko säästämisajalle. 

Vinkit ja ohjeet

Sijoitusrahaston varat on sijoitettu useisiin erilaisiin rahoitusvälineisiin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin. Rahastoyhtiö kerää sijoittajilta varoja, jotka se sijoittaa useisiin eri sijoituskohteisiin. Yhdessä nämä sijoitetut varat muodostavat sijoitusrahaston ja kyseessä on rahastosijoittaminen.

Lue lisää

 

Moni jemmaa säästönsä tilille tai sulloo ne sukanvarteen pahan päivän varalle. Varastoinnin sijaan pennit kannattaa pistää poikimaan. Säästämällä säännöllisesti rahastoihin tienaat vuosien mittaan mojovan potin, jolla voit toteuttaa unelmasi.

Lue lisää

Rahastosijoittaminen on oivallinen tapa laittaa rahansa tekemään töitä. Sen sijaan, että säästösi lepäisivät tililläsi, rahastoissa niillä on mahdollisuus kasvaa ja kerryttää sinulle mukavasti tuottoja.

Lue lisää

 

Sijoituspalvelun tarjoamisessa noudatettavat asiakasluokitteluun, tiedonantovelvollisuu­teen ja selonottovelvollisuu­teen liittyvät menettelytavat.

Lue lisää

Sivuston tietoja ei ole tarkoitettu sijoitusneuvonnaksi eikä niitä tule pitää yksilöllisinä neuvoina ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Aiempi tuottokehitys ei ole tae tulevasta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä. Jos haluat keskustella rahastosäästämisestä , ota yhteyttä omaan POP Pankkiisi.

POP Rahastoja hallinnoi Sp-Rahastoyhtiö Oy. Rahastojen historiallinen kurssikehitys ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahaston arvo voi nousta tai laskea. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Reaaliomaisuusrahastoja hallinnoi UB Rahastoyhtiö Oy. Rahastosijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Aiempi tuottokehitys ei ole tae tulevasta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä