Hyppää sisältöön
Uusia pankkitietojen kalastelusivuja ja -viestejä on havaittu
Koti kuvituskuva

Rekrytoinnin terveiset

Elämä on POPia!

Kulunut vuosi on edennyt vauhdilla – samoin kuin ylipäätään kolme viime vuotta, mitä olen työskennellyt POP Pankkikeskuksella. On ollut mielenkiintoista olla osa alati kehittyvää ja kasvavaa työyhteisöä. Samalla olen saanut olla monessa mukana ja kehittyä paljon. Vuosi 2020 se vasta on ollut poikkeuksellinen uuden oppimisen vuosi esimerkiksi omaan työkuvaani liittyvän työhyvinvoinnin mahdollistamisen osalta.

Korona muutti, kuten monen muun, myös POP Pankkikeskuksen arjen. Reagoimme uuteen tilanteeseen ripeästi ja koko Pankkikeskuksen väki saatiin siirrettyä nopealla aikataululla etätyöskentelyyn. Pian tuli myöskin huomattua, että toimistossa sähköpöytien ja erikoiskalusteiden mahdollistama ergonomia saattoi olla vaikeampi toteuttaa kotioloissa. Lisäksi monella riitti sovittelemista, jotta koko perheellä olisi tilaa sekä rauhaa työskennellä ja opiskella.

Meillä työntekijöiden sopeutumista uuteen normaaliin pyrittiin tukemaan muun muassa työvälineiden siirtämisellä kotitoimistoille. Koronaan liittyvää henkistä kuormittavuutta helpottamaan työntekijöille tarjottiin erilaisia webinaareja sekä työterveydenhuollon koronatilanteeseen kehittämiä palveluja – joskus sitä saattoi vain olla etäyhteyksien kollegalle läsnä kuunnellen ja tsempaten.

Tautitilanteen eläessä teimme jo hyvissä ajoin suunnitelman turvallisesta paluusta toimistoympäristöön sekä ohjeistukset ja prosessit siihen, jos ja kun toimistolla oli välttämätöntä käydä. Jokaisella työpaikalla seurattaneen tiiviisti tilanteen kehittymistä. Vaikka toimistoille päästäisiinkin palaamaan, uskon, että etenkin asiantuntijaorganisaatioissa perinteinen toimistotyöskentely muuttunee jatkossa enenevissä määrin etä- ja toimistotyöskentelyä joustavasti yhdisteleväksi työskentelytavaksi.

Poikkeavista oloista huolimatta koen, että meillä suhtauduttiin tilanteeseen optimistisesti ja arvostan suuresti me-henkeä, jonka ylläpitämistä kollegat jatkoivat etäyhteyksien välityksellä.

Kiitän henkilökuntaamme, yhteistyökumppaneita ja kaikkia ahkeria poppilaisia tästä menneestä vuodesta ja toivotan rauhallista joulun aikaa, terveyttä ja menestystä tulevaan vuoteen.

Helena