pop salkkuAktiivista vakuutussäästön hoitoa

POP Salkku on palvelu, jossa valtuutat ammattilaiset tekemään sijoituspäätökset puolestasi. POP Salkussa teet säästövakuutuksen ja samanaikaisesti sopimuksen vakuutussäästön hoitamisesta.

Valitset yhdessä POP Pankkisi asiantuntijan kanssa omaan riskinottohalukkuuteesi ja tavoitteisiisi sopivan salkun viidestä eri riskitason omaavasta salkusta. Aktia Henkiyhtiö Oy valitsee salkkuun kulloinkin parhaat rahastot Aktia Varainhoidon markkinanäkemyksen mukaisesti.

Mukaan pääset jo 10.000 eurolla. Kertasijoituksen lisäksi voit säästää myös säännöllisesti alkaen 100 euroa / kk.

Kunkin salkun nimestä pääset tarkastelemaan kyseisen salkun kuukausiraporttia.

Parempaa tuottoa markkinatilanteen muuttuessa


Aktia Varainhoito seuraa sijoitusmarkkinoita ja tarvittaessa salkun rahastojakoa muutetaan. Markkinatilanteen mukaisilla painotuksilla haetaan lisää tuottoa. Sijoituskohdemuutoksia tehdään normaalisti noin kerran kuukaudessa. Sijoituskohteet voidaan päättää pitää myös ennallaan.

Rahastojen allokaatiossa painotetaan lyhyttä ja pitkää korkoa markkinatilanteen mukaan. Pitkän koron osuus hoidetaan Erikoissijoitusrahasto POP Korkosalkun kautta. Tämä rahasto puolestaan käyttää monipuolista korkorahastovalikoimaa, johon kuuluu valtioiden, yritysten ja kehittyvien maiden liikkeeseen laskemiin lainoihin sekä inflaatiosuojattuihin velkainstrumentteihin sijoittavia rahastoja. Osakerahastoja valittaessa käytössä on erittäin monipuolinen Aktia Rahastoyhtiö Oy:n ja sen yhteistyökumppaneiden rahastovalikoima, näin saadaan aikaiseksi monipuolinen salkun hajautus.

Helppoutta ja veroetuja


POP Salkku toteutetaan vakuutusmuotoisena sen helppouden ja verotusnäkökohtien vuoksi. Vakuutus on ikään kuin kuori sijoitustesi ympärillä. Kun salkussasi tehdään muutoksia, sinun ei tarvitse tehdä verottajalle ilmoitusta rahastomuutoksista. Pääomatuloveroa maksat vasta, kun olet nostanut koko sijoittamasi pääoman ja alat nostamaan tuottoa. Aktia Henkivakuutus Oy pidättää pääomatuloveron Salkkusi tuotosta vasta kun kotiutat sijoituksesi mahdollista voittoa.

Kuolemantapauksessa maksetaan kuolemantapauskorvaus itse valitsemillesi edunsaajille. Kun edunsaaja on lähiomainen, kuolemantapauskorvaus on verovapaa 35 000 euroon saakka. Leskelle maksettavasta kuolemantapauskorvauksesta puolet on verotonta, kuitenkin vähintään 35 000 euroa.

Kulut:

Säästövakuutus

  • 1 % merkintäpalkkio
  • 0,85 % / v + 1,50 e / kk hallinnointipalkkio vakuutussäästöstä
  • POP Salkun sisältämien rahastojen rahastokohtaiset hallinnointipalkkiot
  • 1 % nostokulu nostettavasta säästöstä

POP Salkku

  • 0,2 % / v. allokointikulu

POP Salkuissa olevien sijoituskohteiden arvo saattaa nousta tai laskea ja niiden historiallinen arvonkehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Aktia Henkivakuutus Oy ei voi taata sijoitustoiminnan tulosta tai vakuutukseen maksetun pääoman säilymistä. Säästövakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy (y-tunnus 0937006-7), jonka asiamiehinä POP Pankit toimivat.

POP Salkku -palvelua ei ole saatavissa kaikissa POP Pankeissa.

» Kysy lisää POP Pankistasi