Timo Kalliomäki Suupohjan Osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi

Suupohjan Osuuspankin hallintoneuvosto on nimittänyt pankin seuraavaksi toimitusjohtajaksi Timo Kalliomäen. Hän aloittaa Suupohjan Osuuspankin palveluksessa 2.9.2019 ja ottaa toimitusjohtajan tehtävät vastuulleen 1.1.2020 pankin nykyisen toimitusjohtajan siirtyessä eläkkeelle. Kalliomäki siirtyy tehtävään Nordean palveluksesta, jossa hän on viimeksi toiminut Suomen maa- ja metsätalousjohtajana sekä Etelä-Pohjanmaan yrityspankin johtajana.

Kalliomäki on koulutukseltaan agronomi ja hänellä on vahvat siteet Suupohjan seutukuntaan. Hän on koko työuransa toiminut rahoitusalalla erilaisissa vastuutehtävissä. Kalliomäellä on vahvaa osaamista yritys- ja maatalousrahoituksesta sekä näkemystä pankkiliiketoiminnan tulevaisuudesta.

Uusi toimitusjohtaja kommentoi

”Olen nimityksestä luonnollisesti innoissani. On hienoa siirtyä paikalliseen hyvin hoidettuun asiakaskeskeiseen pankkiin, jolla on suuri merkitys koko Suupohjan elinkeinoelämälle.

Pankkisektori on tällä hetkellä suuren muutoksen kourissa ja on hienoa nähdä, miten Suupohjan Osuuspankki on viime vuosina ottanut suuria kehitysaskeleita pankkitoiminnan kehittämiseksi myös tulevaisuudessa. Asiakaskäyttäytyminen muuttuu kovaa vauhtia, pankkiasioinnin helpottuessa entisestään uusien digitaalisten tuotteiden ja palveluiden avulla. Samaan aikaan pankkeja koskeva säätely on kasvanut viime vuosina voimakkaasti, joka lisää pankeilta asiantuntijuuden tarvetta sekä asiakaspalvelun että sisäisten prosessien kehittämiseksi” kommentoi Suupohjan Osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Timo Kalliomäki.

POP Pankkiliitto kommentoi

”Suupohjan Osuuspankki on ryhmämme suurin ja hyvin hoidettu POP Pankki. Toivotan Timon
tervetulleeksi uuteen tehtävään ja mielenkiintoiseen kehitysvaiheeseen. Samalla haluan kiittää
eläkkeelle siirtyvää Hannu Tuominiemeä vahvasta tuesta keskusyhteisön uudistamisessa ja POP Pankki -ryhmän strategiatyössä” kommentoi POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Pekka Lemettinen.

 

Lisätiedot:
Suupohjan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Heikki Purtanen, puh. 050 5288 262
Timo Kalliomäki, puh. 040 5232068