POP betalningsrörelse – företagets bankförbindelseprogram

Hos oss får ditt företag ett praktiskt bankförbindelseprogram som hjälper dig att hanterar betalningsrörelsen smidigt. POP Betalningsrörelse hjälper till att överföra information till bokföringsprogram och lämpar sig utöver företag även för lantbrukare. Allt för att det ska gå smidigare att vara företagare.

Vad ingår i POP Betalningsrörelse

Kontotjänster: saldo- och transaktionsförfrågningar, gireringar och kontoutdrag

  • Tjänster för utgående betalningar, inklusive utlandsbetalningar
  • Tjänster för inkommande betalningar
  • Betalterminaltjänster
  • Sändning och mottagning av nätfakturor
  • Valuta- och värdepapperskurser

POP Betalningsrörelse – i kontakt med din nättjänst

Om ditt företag har nättjänst kan du koppla POP Bankens betalknapp till den. Med hjälp av den kan de som använder tjänsten betala med sina POP Bank nätbankskoder. Du har även tillgång till vår identifieringstjänst där kunden kan identifiera sig i din tjänst med sina koder för nätbanken för företag från POP Banken.

Ladda ner POP Betalningsrörelse så här

Du kan ladda ner den nya versionen av programmet POP betalningsrörelse om du har avtalat om tillstånd för det. Kontakta din bank för att få koder till laddningstjänsten.

Ladda ner programmet POP Betalningsrörelse

SEPA – en viktig del av företagets betalningsrörelse

Fr.o.m. 1.11.2011 har bankerna inte längre tagit emot betalningsmaterial i inhemsk form från företagen eller accepterat inhemska kontonummer.

Så här säkerställer du företagets betalningar utan avbrott: 

  1. Bankförbindelseprogrammet som företaget använder ska ha i bruk versioner som fungerar med SEPA.  Det är bäst att säkerställa saken med leverantören av programvaran eller bokföringsbyrån.
  2. Företagets fakturablanketter ska ha kontonummer i IBAN- och BIC-format. Kontonumret ska vara i IBAN-form även på nätfakturan.
  3. Bankstreckkoden på fakturorna och bankgiroblanketterna ska vara i IBAN-form. 
  4. Avtala om användningen av SEPA-betalningar med din POP Bank. Dataöverföringen har övergått från PATU-kanalen till den säkrare WebService-kanalen vilket kräver att avtalet uppdateras i banken. 
  5. Mer information om övergången till SEPA får du från POP Banken, bokföringsbyrån och programvaruhuset.