Hoppa till innehåll
Eventuella serviceavbrott kan förekomma och IE-webbläsarstödet upphör 11.5
Opiskelija tietokoneella

Studielån

Att studera är den bästa tiden i livet, men ekonomiskt sett är det knapert för många. Så behöver det inte vara! Med studielån från POP Banken kan du koncentrera dig på studierna utan att bekymra dig över pengar.
Studielån

Fördelar med POP Studielån

  • Studielån är lån med statsborgen. Därför är marginalen för studielånet mycket liten. I själv verket är studielån det billigaste lånet som du sannolikt någonsin kommer att få.
  • Börja amortera på lånet till exempel först några år efter att du utexaminerats. Amorteringsplanen fastställs alltid flexibelt enligt din situation.

  • Om du blir klar med studierna inom den utsatta tiden betalar Fpa studielånskreditering på 40 % för den del som överstiger 2 500 euro. I bästa fall kan du alltså få tusentals euro gratis! Ytterligare information finns på FPA:s webbplats.

Hur ska jag ansöka om studielån?

Studiepenning, studielån och bostadstillägg hör till stödet. Du kan ansöka om stöden direkt på nätet. 

Som studerande på andra stadiet kan du ansöka om lånegaranti samtidigt som du ansöker om studiepenning och bostadstillägg.

Om du studerar i en högskola, ansök först om studiepenning. Med ett godkänt beslut om studiepenning får du automatiskt statsgaranti för ditt studielån. Återbetalningen av lånet är flexibel enligt din livssituation.  

Kom ihåg att du kan logga in i FPA:s tjänster med kodappen POP Nyckel

2. När du har fått positivt beslut om studiepenning och garanti kan du ansöka om POP Studielån i din nätbank. Du hittar ansökan om studielån på fliken Lån i din nätbank. Om du ännu inte är kund i POP Banken, kom in på ett kontor så öppnar vi ett konto till dig.

Så lätt är det!

Student

Informationspaketet för studerande hjälper!

Vad innebär statsborgen? Hur sker återbetalningen? Det är naturligt att många frågor dyker upp under studietiden. Därför har vi sammanställt ett informationspaket för studerande.

Läs mer

Villkor för stuedielån med statsborgen. Läs mer. 

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt