Lähellä ihmistä -blogi

Full story

Blogisarja: Suomi osaa / Laihialla muutetaan muovia öljyksi

Laihian kunnassa sijaitsee jätealan perheyritys, jonka tähän asti arvokkain innovaatio kiinnostaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Toimitusjohtaja Mikko Lammi on ideoinut ja rakentanut isänsä Tapio Lammin kanssa öljynjalostuslaitoksen, joka käyttää raaka-aineena muun muassa muovijätettä.
Full story

Digitaalinen kehitys agrisektorilla pankin näkökulmasta

Digitaalisuus on läsnä kaikkialla. Maa- ja metsätalous toimialana ei tee siinä poikkeusta. Myös maatalouden rytmi on nopeampaa ja reagointiajat lyhyempiä, kuin mihin on aiemmin totuttu. Digitaalisuuden lisääntyminen ja hyödyntäminen mahdollistavat nopeamman tiedonsiirron ja päätöksen teon. Kaiken kaikkiaan tiedolla johtaminen on tullut entistä helpommaksi, mutta samaan aikaan myös vaativammaksi.
Full story

Blogisarja: Suomi osaa / Paluu pelikentälle – Oulussa IT on nyt pop

Suomessa on kehitetty harvinaisen paljon suursuosion saavuttaneita mobiilipelejä. Lähes miljardi latauskertaa saavuttanut Hill Climb Racing -hittipeli jatkaa perustajakaksikko Teemu Närhen (kuvassa vasemmalla) ja Toni Fingerroosin voittokulkua. POP Pankissa on päästy seuraamaan peliyhtiön menestystarinaa aitiopaikalta.
Full story

Suomalaiset suhtautuvat vastuullisesti laina-asioihinsa

Mitä tulee ensimmäiseksi mieleen, kun pohditaan miten hyvin suomalaiset hoitavat nykyisin raha-asiansa? Tiedotusvälineissä on uutisoitu kotitalouksien ennätyksellisestä velkaantumisesta, kulutusluottojen käytön lisääntymisestä ja maksuhäiriöiden kasvutrendistä. Unohtamatta keskustelua asuntoyhtiölainoista ja ylipitkistä asuntolainoista. Pelko Ruotsin asuntokuplan puhkeamisen siirtymisestä myös meille on huolestuttanut. Toisaalta on peloteltu asuntojen hintojen muuttumisesta täysin arvottomiksi kasvukeskusten ulkopuolella.
Full story

Rakastan metsän tuoksua

Yrittäjä Satu Aarnio takoo, kun rauta on kuumaa. Juontokeikat, tv-ohjelmat ja yritystilaisuudet seuraavat toistaan. Rauhoittumisen ja rentoutumisen paikka on hänelle suomalainen metsä. Kunpa vain pian sataisi lunta! Silloin talvinen metsä on kauneimmillaan.

Uusimmat videot

Uutta some-kanavissa