Verkkolasku säästää aikaa ja rahaa

POP Pankin verkkolaskupalvelulla yrityksesi voi nopeuttaa laskutusprosessia ja säästää laskujen käsittelykuluissa. Verkkolasku tekee paperiset laskut tarpeettomiksi, koska voit käsitellä ja arkistoida verkkolaskun sähköisesti.

Tehokkaasti ilman paperia

POP Pankin verkkolaskupalvelun avulla laskuttava yritys lähettää sähköisen laskun vastaanottajan verkkolaskuosoitteeseen oman pankkinsa välityksellä. Laskujen välitys ja vastaanotto tapahtuu pankkiyhteysohjelmalla tai yritysverkkopalvelulla.

POP Pankin verkkolaskupalvelu perustuu suomalaisten pankkien yhteiseen Finvoice-välityspalvelun esitysmuotoon. Palvelun kautta voi vastaanottaa ja lähettää myös muiden pankkien kautta välitettäviä verkkolaskuja.

Laskuttaja voi lähettää verkkolaskuja linjasiirtona kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Laskun vastaanottaja voi noutaa saapuneita verkkolaskuja linjasiirtona kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden.

Verkkolaskujen välityksessä osapuolina ovat laskuttaja ja laskun vastaanottaja sekä kummankin osapuolen pankit. Verkkolaskuaineiston voi toimittaa pankkiin tai noutaa pankista myös kummankin osapuolen operaattori, tilitoimisto tai muu vastaava aineistonhoitaja.

Verkkolaskun edut laskuttajalle

  • Laskuttaja säästää tulostuksen, kuorituksen ja postittamisen kuluissa.

  • Laskuttaja voi lyhentää maksuaikaa, koska laskun vastaanottaja saa laskun käsittelyynsä nopeammin.

  • Verkkolaskussa on mukana maksuehdotus ja virtuaaliviivakoodi, jonka avulla vastaanottaja voi muodostaa maksun esim. pankkiyhteysohjelmaansa. Tämä varmistaa maksun tietojen siirtymisen oikein.

Verkkolaskun edut laskun vastaanottajalle

  • Verkkolaskun voi viedä suoraan ostoreskontraohjelmaan. Skannaus tai käsinsyöttö jää pois. Hyödyt verkkolaskun vaivattomuudesta.

  • Verkkolaskussa olevasta maksuehdotuksesta on helppo muodostaa maksu.

  • Verkkolasku voidaan hyväksyttää, tiliöidä ja arkistoida sähköisesti.

Tulostuspalvelu helpottaa

Jos yrityksen kaikkia laskuja ei voida toimittaa sähköisinä, paperilaskujen postituksen voi antaa tulostuspalvelumme hoidettavaksi. Paperilaskujen aineistot luodaan samalla tapaa, saman aikaisesti sähköisten laskujen kanssa ja lähetetään sähköisesti tulostuspalveluun, jossa ne tulostetaan ja postitetaan asiakkaille.

Tulostuspalvelusta peritään hinnaston mukainen palvelumaksu/postittu lasku.

E-lasku

E-laskulla tarkoitetaan laskuttajan henkilöasiakkaan tilille lähettämää maksutietoa, jonka maksaja maksaa tililtään hyväksymällä sen verkkopankissa. Laskuttaja lähettää laskun sähköisesti maksajalle, maksaja näkee laskun tiedot tapahtumassa olevan verkkoerittelylinkin avulla. Verkkoerittely on tallennettu laskuttajan valitsemaan paikkaan. Siirtyminen yritysverkkopalvelussa verkkoerittelyyn on SSL-suojattu.

Laskuttaja sopii e-laskustaan omassa pankissaan. Palvelusta sovitaan verkkolaskusopimuksella.

Laskuttaja saa ilmoituksen maksajan e-laskuosoitteesta joko pankkinsa välityksellä yritysverkkopalvelusta, noutamalla pankkiohjelmalla tai konttorista. Tiedon voi saada myös suoraan maksajalta.

Laskuttajailmoitus

Laskuttajailmoitus liittyy kuluttajan e-laskutuksen aloittamiseen. Laskuttajailmoituksella laskuttaja ilmoittaa omat tietonsa julkaistavaksi kuluttaja-asiakkaidensa verkkopankeissa. Kuluttaja ilmoittaa e-laskun vastaanotto-osoitteensa laskuttajalle laskuttajailmoituksen tietojen perusteella verkkopankin kautta.

» Laskuttajailmoitukseen


Tee laskuttajailmoitus yllä olevasta linkistä avautuvalla ohjelmalla. Kaikki pankit ovat valmiiksi valittuina, jotta ilmoitus voidaan välittää kaikkiin pankkeihin kuluttajien näkyville. Kaikkien pankkien aineistot kirjoitetaan samaan tiedostoon, jonka voit tallettaa omalla koneellasi ja lähettää käytössäsi olevalla pankkiyhteysohjelmalla tai yritysverkkopalvelulla.

»   Verkkolaskun käyttöönotto