Mikä on Saapuvat laskut -palvelu?

Tehokas laskutus on oleellinen osa yritystoimintaa. Tarjoamme siihen tehokkaita ja selkeitä keinoja, jotta saapuvat maksusi ovat tililläsi niin pian kuin mahdollista. 

Viitepalvelu - helpottaa päivittäisia rutiineja

Jos yrityksesi lähettää vuosittain kymmeniä laskuja ja suoritukset tulevat useilta eri maksajilta, kannattaa sinun käyttää hyväksesi POP Pankin viitepalvelua.

Näin viitepalvelu toimii:

  • Yritys laskuttaa asiakasta viitteellisellä tilinsiirtolomakkeella. Viite voidaan tulostaa numeroina tai viivakoodina laskun alareunaan.
  • Kun asiakas maksaa laskun viitteellisenä, yrityksellesi välittyy vain maksajan viitetieto, maksajan nimilyhenne ja maksettu summa. Viitepankkisiirtoon ei voi lisätä muita tietoja.   
  • Viitteellisenä maksetuista laskuista yrityksesi tiliotteella näkyy yhteissumma sille päivälle, jolloin maksut ovat saapuneet tilille. Pankista saat erillisen tulosteen, jossa on viite-erittely yrityksesi myyntireskontraan ja kirjanpitoa varten.
  • Viite-erittelystä selviää maksajan viitenumerot, summa, arkistointitunnus sekä maksajan nimilyhenne. Viite-erittelyt voidaan toimittaa yrityksellesi joko konekielisenä tai paperilla, valintasi mukaan.
  • Mikäli laskutus hoidetaan atk:lla, voidaan viitteet kohdistaa reskontrassa myyntilaskulle automaattisesti.

Mikäli saapuvista viitemaksuista ei ole tehty sopimusta, näkyvät suoritukset yksittäin tiliotteella.

Kansainvälinen RF-viite

RF-viite on ISO-standardin mukainen kansainvälinen viitestandardi, joka mahdollistaa viitteen käytön kotimaisessa ja maiden rajat ylittävässä laskutuksessa ja maksamisessa.

Maksupäätetapahtumat

Nykyään lähestulkoon yleisin maksutapa riihikuivan sijaan maksukortti. Maksupäätteen hankkimalla varmistat sen että voit palvella kaikkia asiakkaitasi. Voit sopia korttimaksujen vastaanottamisesta oman POP Pankkisi kanssa.