Hoppa till innehåll

POP Ekonomiskydds kunder

Ingen kan förutse framtiden och eventuella motgångar. Om man till exempel måste leva på arbetslöshets- eller sjukdagpenning kan inkomsterna sjunka med över hälften. Hur skulle din familj klara sig med hälften av den nuvarande inkomsten? På den här sidan kan du läsa mer om våra kunder och hurdana låneskyddslösningar de valt i olika livssituationer.

Familjen Tikkanen Familjen Tikkanen

Familjen Tikkanen fick för ett tag sedan en ny familjemedlem, och föräldrarna Joonas och Heidi sökte efter ett nytt och större hem närmare barnens skola. Ett nytt hem underlättar vardagen men medför större bostadslån och amorteringar. Familjen Tikkanen tog ett lån på sammanlagt 180 000 euro för det nya hemmet. Lånet amorteras med 1 000 euro i månaden.  

Föräldrarna Joonas och Heidi, som är i 30-årsåldern, undrar ibland hur de skulle klara av ett större bostadslån om de plötsligt blev arbetslösa eller sjuklediga en längre tid eller om den ena familjeförsörjaren skulle avlida. Eftersom återbetalningen av lånet hänger på båda föräldrarnas inkomster bestämde de sig för att säkra bostadslånet med Omfattande Ekonomiskydd. På så sätt säkerställer de att de och barnen har ett hem trots förändringar i livet samtidigt som den ekonomiska stressen lättar. 

Perhe_fb_1200x630

Joonas uppskattade hur de under ett lånesamtal tillsammans med en bekant finansieringsexpert på POP Banken satte sig omsorgsfullt in i deras ekonomiska situation och vad som kunder hända under lånetiden och vad de kunde göra åt det. Heidi ansåg dessutom att det var bra att de lånerelaterade kostnaderna, såsom amorteringar, räntor och försäkringspremier räknades ut samtidigt. Det uppstod en klar bild av de månatliga bostadskostnaderna, vilket hade betydelse eftersom Heidi kommer att börja jobba på en ny arbetsplats.

Avtalet om POP Ekonomiskydd är alltid ett individuellt skydd, vilket innebär att försäkringsskyddet planeras utifrån låntagarens situation. Joonas berättar att han bestämde sig att ta Omfattande Ekonomiskydd, och lösningen täcker hela hans andel på 90 000 euro av lånet och månadsamorteringen på 500 euro. Omfattande Ekonomiskydd kostar ca 50,10 euro för 32-årige Joonas. 

Joonas är nöjd med lösningen, eftersom han för närvarande ansvarar för en stor del av familjens kostnader och försäkringen täcker olika slags situationer som påverkar ekonomin. 

Heidi, som är 30 år, valde Täckande Ekonomiskydd som också täcker hela hennes andel på 90 000 euro av lånet och månadsamorteringen på 500 euro. Täckande ekonomiskydd kostar ca 40,20 euro i månaden för Heidi. Heidi känner sig lättad då hon kunde få en täckande försäkring även om hon tillfälligt varit arbetslös under de senaste sex månaderna. Jag kan känna mig lugn när jag vet att jag kan fixa låneamorteringarna tack vare det täckande skyddet, säger Heidi. 

LokalTapiola Ömsesidigt Livförsäkringsbolag beviljar dödsfallsskyddet och skyddet vid bestående arbetsoförmåga. AXA beviljar arbetslöshetsskyddet och skyddet vid tillfällig arbetsoförmåga.  

  

  • Joonas lösning: Omfattande Ekonomiskydd

    Lösningen täcker hela Joonas låneandel på 90 000 € och månadsamorteringen på 500 €. 

  • Priset på Joonas Omfattande Ekonomiskydd är 50,10 €/mån
  • Heidis lösning: Täckande Ekonomiskydd

    Lösningen täcker hela Heidis låneandel på 90 000 € och månadsamorteringen på 500 €

  • Priset på Heidis Täckande Ekonomiskydd är 40,20 €/mån

Företagare Netta, 34 år. Företagare Netta, 34 år.

Netta är en 34 år gammal företagare inom sociala medier. Hon förverkligar sin dröm, eftersom hon lyckats göra sitt företag lönsamt snabbt. Netta är mycket målinriktad och har redan köpt sin första bostad. Nu är det dags att förverkliga en annan dröm, eftersom hon planerar att köpa en investeringsbostad. Nettas föräldrar bistod dottern i början av företagarbanan och vill fortfarande hjälpa henne genom att ställa tilläggssäkerhet för lånet. 

Talvi_penkki_fb_1200x630

Netta uppskattar sina föräldrars hjälp och vill säkerställa att hennes barndomshem som ställs som tilläggssäkerhet för investeringsbostadslånet är skyddad med tanke på det värsta. Dessutom har Netta gått igenom olika scenarier i företagsverksamheten som kan påverka hennes ekonomiska situation, och så klart väcker sysselsättningsläget frågor även om företagarbanan just nu ser lovande ut. 

Netta har gått igenom olika alternativ tillsammans med sin personliga finansieringsrådgivare på POP Banken för att säkra investeringsbostadslånet och säkerheten för lånet. Netta har sparmedel och investeringar som hon planerar att använda som pensionär och som hon inte i sin helhet vill realisera för att återbetala investeringsbostadslånet. Därför bestämde sig Netta för att säkra lånet med Omfattande Ekonomiskydd för att trygga föräldrarnas hem, investeringarna och amorteringarna på investeringsbostadslånet. Lösningen ger Netta skydd vid arbetslöshet samt tillfällig arbetsoförmåga (sjukledighet) och bestående arbetsoförmåga och dödsfall. 

Netta bestämde sig för att säkra investeringsbostadslånet på 110 000 euro och amorteringsraten på 800 euro i sin helhet med POP Ekonomiskydd. Utöver den månatliga amorteringen på 800 euro anser Netta att försäkringspremien på ca 72,50 euro är ett bra pris på heltäckande skydd och sinnesro med tanke på amorteringarna, och alla investeringar behöver inte realiseras om Netta förlorar arbetsförmågan.  

LokalTapiola Ömsesidigt Livförsäkringsbolag beviljar dödsfallsskyddet och skyddet vid bestående arbetsoförmåga. AXA beviljar arbetslöshetsskyddet och skyddet vid tillfällig arbetsoförmåga.  

  • Nettas lösning: Omfattande Ekonomiskydd

    Lösningen täcker hela Nettas investeringslån på 110 000 € och månadsamorteringen på 800 €.

  • Priset på Nettas Omfattande Ekonomiskydd är 72,50 €/mån

Skyddet vid bestående arbetsoförmåga och dödsfallsskyddet beviljas av LokalTapiola Ömsesidigt Livförsäkringsbolag. LokalTapiola har befullmäktigat AXA att sköta POP Ekonomiskydds försäkrings- och ersättningstjänster för LokalTapiolas räkning.

Arbetslöshetsskyddet, skyddet vid tillfällig arbetsoförmåga och skyddet vid tillfällig arbetsoförmåga på grund av olycksfall, skyddet vid bestående men på grund av olycksfall och dödsfallsskyddet beviljas av AXA.

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt