Hoppa till innehåll

Fond­sparande

Fondspara är ett lätt sätt att börja investera

Många gömmer sina besparingar på ett konto eller stoppar dem i madrassen för sämre tider. I stället för att lagra dina cent lönar det sig att få dem att växa. Genom att regelbundet spara i fonder tjänar du under åren in en saftig pott som du kan förverkliga dina drömmar med.

Att fondspara hemma på datorn är lätt och behändigt. Redan med en liten fondplacering får du tillgång till kunnande hos experter i branschen.  Du kan börja fondspara redan med en engångsteckning på 50 euro eller genom att månadsspara kontinuerligt. Redan en liten månatlig summa kan ge en nätt besparing på lång sikt. Vilka drömmar vill du förverkliga om till exempel fem år? Att spara på lång sikt jämnar även ut riskerna.  Du kan enkelt omvandla dina fondbesparingar till pengar, till exempel i nätbanken.

I POP Fonder hittar du klara lösningar för hur du kan nå dina mål.Vi har kompletterat POP Fondurvalet med 11 nya aktie- och räntefonder. Vårt sortiment är alltså ännu mer heltäckande. Diversifiera internationellt i aktie- eller räntefonder eller spara månatligen i våra åskådliga blandfonder för sparare, POP Stabil eller POP Optimal.

Om du vill diskutera mer om fondsparande, kontakta ditt kontor, vi hjälper dig gärna.

Vad är det för nytta med att fondspara?

Spara i fonder ger många slag av fördelar:

1. Pengarna tillgängliga snabbt

Fonderna är flexibla enligt din livssituation.  Det lönar sig att lämna besparingarna att ge avkastning för en längre tid, men vid behov får du snabbt tillgång till pengarna.

2. Spara enkelt, experter hjälper dig

Fonderna får många slag av fördelar för stora investerare som ofta är utom räckhåll för småsparare. Du bestämmer själv hurdana fonder du placerar i. Vi erbjuder fonder som placerar i företag i olika branscher eller länder, och fonder som placerar i olika realtillgångar.  Du väljer själv vilka fonder du vill, vi hjälper till vid behov.

3. Bättre förvantad avkastning än på konto 

Madrassen är en kompis för lata pengar, och i tider med låga räntor kan värdet på besparingarna till och med sjunka. Hur vore det att spara dina extra pengar på ett produktivt sätt? Också en liten summa är en bra start, och genom att spara regelbundet växer summan kännbart.Också skattemässigt är det fördelaktigt att spara, för du betalar skatt först när du tar ut din investering.

Skynda långsamt

Det finns många slags fonder, och alla har sina risker och sin förväntade avkastning. Fonder indelas i allmänhet i aktie-, ränte- och blandfonder.Värdet på fondandelen räknas ut dagligen, och i nätbanken kan du följa fondens utveckling och värdet på dina besparingar.  Där kan du även teckna nya fondandelar.

När det gäller fondsparande är det, såsom i all investering, viktigt att planera på lång sikt.  Även om du placerar bara en liten summa per månad blir det med åren en saftig pott. Fondernas värde kan under årens lopp kasta ganska mycket, men tiden jämnar ut fluktuationerna, och med tiden hinner värdet växa till sig hyggligt. Det är alltså inte värt att ha bråttom.

Tips och anvisningar

Tillgångarna i en investeringsfond är placerade i olika finansiella instrument, till exempel i aktier och masskuldebrevslån. Ett förvaltningsföretag samlar tillgångar av investerare som det placerar i flera olika placeringsobjekt. Tillsammans utgör dessa placerade tillgångar en investeringsfond.

Läs mer

Många gömmer sina besparingar på ett konto eller stoppar dem i madrassen för sämre tider. I stället för att lagra dina cent lönar det sig att få dem att växa. Genom att regelbundet spara i fonder tjänar du under åren in en saftig pott som du kan förverkliga dina drömmar med.

Läs mer

Det behöver inte vara svårt att investera och spara. Du kan börja med en liten månadssumma eller investera en större pott på en gång – du bestämmer sättet och summan själv. Om du redan är kund i POP Banken kan du börja spara i nätbanken.

Läs mer

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt