Hoppa till innehåll

Bostadslån

Nytt hem med POP Bankens bostadslån

Behöver du ett lämpligt bostadslån med tanke på dina behov och en personlig bankrådgivare? Ansök om bostadslån hos POP Banken! 

Du kan ansöka om lån antingen ensam eller tillsammans med någon annan.

Ansök om bostadslån på webben eller boka tid för POP Nätstund eller kom till kontoret för att diskutera. Är du redan kund hos POP Bank? Ansök om ett lån direkt från nätbanken. POP Lånelöfte – betjänar på finska.

Ansök om bostadslån

Om du inte har nätbankskoder eller ansök om lån för fritidsbostad, investeringsbostad, bostadsrättsbostad eller husbygge, ska du via denna länk fylla i en låneansökan.

Ett eget hem är ett eget hem!

Hos oss får du en bostadslåneoffert utan dröjsmål och en personlig bankrådgivare. På POP Banken fokuserar vi på det väsentliga: god personlig bankservice.

Låneräknaren

Låneräknaren kräver inte inloggning och du kan testa olika alternativ med den. Skicka låneansökan till oss, så kontaktar vi dig strax. Du visste väl att du inte behöver vara kund hos POP Banken för att få lån.

Bostadslån är en investering för framtiden, och varje amortering ökar din förmögenhet

Planerar du köp av en bostadsaktie eller en bostadsfastighet för eget bruk? Du kan ansöka om bostadslån via tjänsten POP Lånelöfte om du redan har ett objekt i sikte eller fortfarande drömmer om ett nytt hem. Via tjänsten får du snabbt svar på ett hurdant lån POP Banken kan bevilja dig.  

I ansökan ställs frågor om bostadsobjektet, sökandenas inkomster och utgifter samt säkerheter för lånet. Utifrån uppgifterna får du ett preliminärt låneförslag som du kan skicka direkt till banken för handläggning. I bästa fall får du svar genast eller senast inom ett par vardagar.

POP Lånelöfte förbinder dig inte till något. Tjänsten fungerar med alla bankers nätbankskoder. 

Säker helhet och flexibilitet vid behov

  • Vad som helst kan hända i livet, men hos oss kan du till exempel ansöka om amorteringsfria månader. Även POP Låneskydd kan anslutas till bostadslån. Låneskyddet hjälper i överraskande och plötsliga situationer.

  • Man lever med bostadslån i flera år. Därför är det viktigt att lånet anpassas till dina planer och kan ändras vid behov. Du kan också skydda lånet mot en stigande räntenivå med POP Ränteskydd.

  • Har du frågor om räntor eller säkerheter? Våra erfarna experter på POP Banken är alltid redo att hjälpa dig på både kontoret och online. Ytterligare information finns på våra kundservicesidor.

Mer information

Exempelkalkyl för ett bostadslån på 150 000 euro (engångskredit). Räntan är 12 mån. euribor + 0,80 %. Om den nominella räntan är 5,013 % (6.11.2023) och lånetiden 20 år är den effektiva räntan på bostadslånet 150 000 euro med säkerhet 5,27 %. Uppläggningsavgiften är 450 euro. I kalkylen beaktas låneskötselavgiften på 2,50 euro/mån för automatisk debitering. Kreditens och kreditkostnadernas totala belopp är 239 324,20 euro och antalet betalningsrater är 240.

Exempelkalkylen utgår från att hela krediten tas ut omedelbart och att hela lånet återbetalas månatligen i jämna rater (amortering och ränta), 997,08 euro/mån. Kreditens ränta, avgifter och provisioner är desamma under hela kredittiden.

Bostadslånet beviljas av din POP Bank. Priserna på bostadslån kan variera mellan bankerna.

Fysisk person som borgensman. 

Gä till sidan Borgenvillkor

Fysisk person som pantsättare. 

Gä till sidan Pantsättningsvillkor

Allmänna villkor för en privatpersons skuld. 

Gå till sidan Skuldebrev för privatperson

På sidan hittar du svaren på ställda frågor om bostadslån.

Gå till sidan Ofta ställda frågor om bostadslån 

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt