Hoppa till innehåll

Studielån

Att studera är den bästa tiden i livet, men ekonomiskt sett är det knapert för många. Så behöver det inte vara! Med studielån från POP Banken kan du koncentrera dig på studierna utan att bekymra dig över pengar.
POPiskelija_2000x1000_2

Fördelar med POP Studielån

  • Studielån är lån med statsborgen. Därför är marginalen för studielånet mycket liten.
  • Börja amortera på lånet till exempel först några år efter att du utexaminerats. Amorteringsplanen fastställs alltid flexibelt enligt din situation.

  • Om du blir klar med studierna inom den utsatta tiden betalar Fpa studielånskreditering på 40 % för den del som överstiger 2 500 euro. Ytterligare information finns på FPA:s webbplats.

Hur ska jag ansöka om studielån?

Studiepenning, studielån och bostadstillägg hör till stödet. Du kan ansöka om stöden direkt på nätet. 

Som studerande på andra stadiet kan du ansöka om lånegaranti samtidigt som du ansöker om studiepenning och bostadstillägg.

Om du studerar i en högskola, ansök först om studiepenning. Med ett godkänt beslut om studiepenning får du automatiskt statsgaranti för ditt studielån. Återbetalningen av lånet är flexibel enligt din livssituation.  

Kom ihåg att du kan logga in i FPA:s tjänster med kodappen POP Nyckel

2. Du kan ansöka om POP Studielån när du har fått positivt beslut om studiepenning och garanti från FPA.

Är du redan kund? Ansök enkelt om POP Studielån i din nätbank. Du hittar ansökan om studielån på fliken Lån i din nätbank.

Är du ännu inte kund? Fyll i en ansökan om studielån eller sänd ett meddelande på chatten så hjälper vi dig att komma igång! Tills vidare betjänar vi på chatten vardagar kl. 9.00–18.00. Chatt-fönstret är aktivt när en anställd inom kundservicen är ledig.

Du kan också boka tid till en POP Nätstund eller på ett kontor på tidsbokningen!

Så lätt är det!

Mer information

Villkor för stuedielån med statsborgen.

Gå till Allmänna villkor för studielån med statsborgen

På sidan hittar du svaren på ställda frågor om studielån.

Gå till sidan

Informationspaketet för studerande hjälper!

Vad innebär statsborgen? Hur sker återbetalningen? Det är naturligt att många frågor dyker upp under studietiden. Därför har vi sammanställt ett informationspaket för studerande.

Läs mer ›

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt