Hoppa till innehåll

POP Nyckel

POP Nyckel är POP Bankens kodapp som underlättar vardagen.  Med hjälp av den loggar du snabbt och enkelt in i POP Mobil och nätbanken. Med POP Nyckel kan du bekräfta dina nätbetalningar och även identifiera dig i tjänster hos myndigheter.

Ladda ned appen POP Nyckel på din smartmobil eller pekplatta i appbutiken.

POP Nyckel

Händig POP Nyckel

POP Nyckel är avgiftsfri för användaren och kompletterar nätbanksappen POP Mobil på ett utmärkt sätt. 

POP Nyckel uppfyller kriterierna för stark autentisering, och då behöver du inte längre nyckelkodskort för att bekräfta dina betalningar eller inköp.  Med POP Nyckel kan du också identifiera dig i många tjänster hos tredje parter, såsom på skattemyndighetens och FPA:s webbplatser. 

Du kan ta appen i bruk när du är kund i POP Banken och har nätbanken i bruk.  Att ta i bruk POP Nyckel kräver även registrering med POP Bankens nätbankskoder – släng alltså inte ännu bort nyckelkodskortet.

Mer information

 1. Ladda ned appen POP Nyckel på din smartmobil eller pekplatta i appbutiken och installera den på din enhet.

  AppStore (Apples enheter iPhone och iPad) 

  Google Play (Android-telefoner och enheter)

 2. Starta appen genom att trycka på den gröna nyckelikonen.
 3. Registrera POP Nyckel med dina nätbankskoder och nyckelkodskortet.

  Du får en en tilläggsbekräftelsekod per sms. Slutför ibruktagningen genom att ange denna tilläggsbekräftelsekod.
   
  Välj den pinkod du använder för att öppna appen i fortsättningen och namnge ditt användarkonto.

  Obs! POP Nyckel förutsätter att du har registrerat ditt telefonnummer i nätbanken under Tilläggstjänster. SMS-meddelandet som skickas i samband med aktiveringen bekräftar att du tagit applikationen i bruk. Läs mera.

Du kan ladda ner kodappen POP Nyckel på nytt på endast en enhet. Därför måste du radera din gamla enhet, ditt användarkonto, antingen i POP Mobil. Om du inte längre har tillträde till den gör du det i nätbanken, då logga in i nätbanken med nyckelkodskortet på papper.

I POP Mobil raderar du användarkontot under punkten ”Mer” och under den punkten ”Pålitliga enheter”. 

I nätbanken, du raderar användarkontot under punkten Ändra inställningar för kodappen som öppnas under ditt namn. Alternativt kan du be din bank eller vår chattjänst att radera ditt användarkonto.

Säkerställ samtidigt att ditt telefonnummer finns sparat under punkten Ta ibruk tilläggstjänster så att du kan ta emot meddelandet om bekräftelse. Därefter kan du börja använda POP Nyckel.

Det lönar sig att spara nyckelkodskortet på papper på en säker plats, du kan behöva det t.ex. just i samband med att du byter enhet.

POP Mobil är POP Nyckels bästa kompis!

Bekanta dig med POP Mobil