Hoppa till innehåll

POP Nyckel

POP Nyckel är POP Bankens kodapp som underlättar vardagen.  Med hjälp av den loggar du snabbt och enkelt in i POP Mobil och nätbanken. Med POP Nyckel kan du bekräfta dina nätbetalningar och även identifiera dig i tjänster hos myndigheter.

Ladda ned appen POP Nyckel på din smartmobil eller pekplatta i appbutiken.

POP Nyckel

Händig POP Nyckel

POP Nyckel är avgiftsfri för användaren och kompletterar nätbanksappen POP Mobil på ett utmärkt sätt. 

POP Nyckel uppfyller kriterierna för stark autentisering, och då behöver du inte längre nyckelkodskort för att bekräfta dina betalningar eller inköp.  Med POP Nyckel kan du också identifiera dig i många tjänster hos tredje parter, såsom på skattemyndighetens och FPA:s webbplatser. 

Du kan ta appen i bruk när du är kund i POP Banken och har nätbanken i bruk.  Att ta i bruk POP Nyckel kräver även registrering med POP Bankens nätbankskoder – släng alltså inte ännu bort nyckelkodskortet.

Mer information

Kontrollera att ditt telefonnummer har registrerats i nätbanken under Tilläggstjänster om du inte tidigare har använt POP Nyckel. 

Kolla att du har aktiverat sms-tilläggstjänsten via Extra tjänster i nätbanken. Om du ännu inte har aktiverat sms-tilläggstjänsten kan du kontakta din bank eller vår chatt på POP Bankens webbplats.   

 1. Ladda ner POP Nyckel i din enhet från din appbutik:

  AppStore (Apples enheter iPhone och iPad) 
  Google Play (Android-telefoner och enheter)

 2. Logga in i POP Nyckel med nätbankens användarnamn och lösenord  
 3. Ange det säkerhetstal som POP Nyckel ber om på kodkortet på papper.  
 4. Ange därefter tilläggsbekräftelsen som du får per sms* 
 5. Välj pinkod och namnge din profil i POP Nyckel
 6. Aktivering av biometrisk identifiering**. Observera att om du ännu inte låst upp ditt användarkonto så kan du inte aktivera biometrisk identifiering.
 7. Du har nu skapat en profil för POP Nyckel, men av säkerhetsskäl är den fortfarande låst. Du får ett sms där du uppmanas att låsa upp profilen i nätbanken. 

Obs! Bevara kodkortet på papper, eftersom du fortfarande kan behöva det för att aktivera POP Nyckel om du till exempel byter telefon. 

* Sms om tilläggsbekräftelse skickas endast om du registrerat ditt telefonnummer i nätbanken och du har aktiverat sms-tilläggstjänsten. 

** Efter att du låst upp kodappen i nätbanken ska du aktivera biometrisk identifiering i POP Nyckel. 

POP Mobil är POP Nyckels bästa kompis!

Bekanta dig med POP Mobil