Hoppa till innehåll

Utlandsresor

En perfekt resa börjar med omsorgsfull planering

Ibland har man drömt om att resa en längre tid och genom tålmodigt sparande till slut fått ihop en reskassa. Om man plötsligt får resfeber, är det bra att noga överväga finansieringsalternativen. Ofta är det betydligt vettigare att ansöka om konsumentkredit hos banken än att ty sig till dyra snabblån. Man kan avtala om återbetalningen av konsumentkrediten med banken i lämpliga rater.

I allmänhet är kort det bästa betalinstrumentet utomlands

Det är inte vettigt att ta med stora kontantbelopp, eftersom man vid behov kan ta ut kontanter i automat på destinationsorten. Det är dock bra att ha slantar i fickan för de kan behövas till exempel i kollektivtrafik och ibland för toabesök. Även mindre butiker och kiosker kan preferera kontanter.

Reseförsäkring ger trygghet på resan

På semesterresor är det betydligt lättare att koppla av, om man inte behöver bekymra sig för eventuella person- eller sakskador. POP Försäkrings reseförsäkring gäller både utomlands och i Finland när destinationen är belägen på över 50 kilometers avstånd från hemmet eller arbets- eller studieplatsen eller fritidsbostaden.

Reseförsäkringen omfattar resenärsförsäkring, som täcker läkar-, sjukhus-, undersöknings- och läkemedelskostnader på grund av sjukdom eller olycksfall under resan. Reseförsäkringen har ingen självrisk, och behandlingskostnaderna på grund av insjuknande eller olycksfall under resan ersätts utan övre gräns i euro. Det är klokt att också välja resgodsskydd till försäkringen – det omfattar allt bagage för medresande familjemedlemmar som bor stadigvarande i samma hushåll.

Fortlöpande reseförsäkring gäller i tre månader i Finland och utomlands från början av resan. Tidsbunden reseförsäkring är ett bra alternativ om man reser under en gång om året. Då gäller det att notera att försäkringen alltid ska tecknas separat inför varje resa. Reseförsäkringen upphör automatiskt efter resan.

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt