Hyppää sisältöön

Matkustaminen

Täydellinen matka alkaa hyvällä suunnittelulla

Joskus unelmien matkasta on haaveiltu jo pidemmän aikaa, ja kärsivällisellä säästämisellä saatu lopulta tarvittava summa kokoon. Jos matkakuume pääsee nousemaan yllättäen, kannattaa matkan rahoitusvaihtoehtoja punnita tarkkaan. Usein kulutusluoton pyytäminen pankista on huomattavasti järkevämpää kuin esimerkiksi kalliiksi tulevaan pikavippiin turvautuminen. Kulutusluoton takaisin maksamisesta voi sopia yhdessä pankin kanssa, ja samalla takaisinmaksuerät suunnitellaan yhdessä sopiviksi.

Ulkomailla pääsääntöisesti paras maksuväline on kortti

Käteistä ei ole järkevää kantaa mukana suuria määriä vaan sitä voi matkakohteessa nostaa tarvittaessa automaatilta. Kolikoita ja muuta pikkurahaa on kuitenkin hyvä olla taskun pohjalla, sillä sitä tarvitaan esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä matkustamiseen ja joskus esimerkiksi vessassa käymiseen. Myös pienemmissä kaupoissa tai kioskeissa maksu voidaan haluta mieluiten käteisellä

Matkavakuutus luo turvaa matkalla

Lomamatkalla on huomattavasti helpompaa ottaa rennosti, kun ei tarvitse kantaa huolta itselleen tai matkatavaroille mahdollisesti koituvista vahingoista. POP Vakuutuksen matkavakuutus on voimassa sekä ulkomailla eli Suomen rajojen ulkopuolella että kotimaassa silloin, kun matkakohde on yli 50 kilometrin päässä kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta.

Matkavakuutus sisältää matkustajavakuutuksen, joka kattaa matkasairauksien ja -tapaturmien lääkäri-, sairaala-, tutkimus- ja lääkekuluja. Matkavakuutuksessa ei ole omavastuuta ja matkalla alkaneen sairauden tai matkalla sattuneen tapaturman hoitokuluja korvataan ilman euromääräistä ylärajaa. Vakuutukseen kannattaa valita mukaan myös matkatavaraturva – se kattaa kaikkien yhdessä matkustavien, samassa taloudessa vakinaisesti asuvien perheenjäsenten matkatavarat.

Jatkuva matkavakuutus on voimassa Suomessa ja ulkomailla kolme kuukautta matkan alkamisesta. Määräaikainen matkavakuutus taas kannattaa ottaa silloin, kun matkustaa harvemmin kuin kerran vuodessa. Kannattaa huomioida, että vakuutus otetaan aina erikseen jokaista matkaa varten. Matkavakuutus päättyy automaattisesti matkan loputtua.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä