Hoppa till innehåll

Gå alltid direkt till bankens webbplats och inte via en sökmaskin

Personer som fiskar efter uppgifter har utöver e-post och bedrägerisamtal börjat påverka sökresultat i syfte att komma över person- och bankuppgifter. Det bästa sättet att undvika förfalskade webbplatser är att skriva bankens adress dvs. poppankki.fi på webbläsarens adressrad, varefter man kommer direkt till bankens webbplats.

Sökmaskiner har utvecklats för att göra det lättare att hitta olika webbplatser. Ofta räcker det med att man skriver några nyckelord, varefter sökmaskinen söker efter relaterade resultat. Tyvärr har bedragare utvecklat webbplatser som enligt sökresultaten har mycket liknande adresser som den riktiga banken. Även sidor som öppnas via länkar kan se mycket likadana ut som bankens riktiga sidor för att vilseleda den som besöker sidan att lämna sina uppgifter.

Det bästa sättet att undvika förfalskade webbplatser är att skrivawww.poppankki.fi eller poppankki.fi på adressraden i webbläsaren. Då kommer man direkt till POP Bankens officiella webbplats.

selain-poppankki
Skriv bankens adress direkt på adressraden i webbläsaren för att undvika att hamna på förfalskade webbplatser.

Uppe på sidan kan du säkert logga in i nätbanken. Ett annat säkert alternativ med tanke på skötseln av bankärenden är att använda appen POP Mobil  via en telefon eller pekdator. Det säkraste sättet att identifiera sig i POP Bankens tjänster är identifieringsappen POP Nyckel.

Kontakta din POP Bank omedelbart om du misstänker att du blivit lurad. Utanför bankens öppettider kan du kontakta spärrtjänsten på numret 020 333.

 

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt