POP Bank-tjänster under den möjliga finansindustrins strejk 4.-5.1.2018.

Finansindustrins arbetstvist har inte lett till resultat och vi skall därför förbereda oss för den möjliga finansindustrins strejk för torsdagen och fredagen 4.-5.1.2018. Fackförbundet Pro har också meddelat om stödstrejk av ICT-branschen för samma tid.

Under den eventuella strejken kommer vi att säkerställa betalning av tjänster (inklusive löner, pensioner, sociala förmåner, skatter), bankautomater, kortbetalningar och online tjänster med alla tillgängliga resurser. Betalnings kort fungerar normalt och från kontoautomat kan man lyfta pengar under strejken. I enskilda automater kan det uppträda störningar. Vid behov kan kontant lyftas från butiks kassa. Med POP bankkort kan man vid köp också lyfta pengar på ett antal företag över hela landet. Uttag av pengar förutsätter köp, men inköpsbeloppet har ingen euro gräns. Vi strävar till att ha ett antal bankkontor öppna och vi betjänar vid brådskande ärenden via telefon.

Sedlar och mynt kan deponeras på ett bankkonto kopplat till ett betalkort med DepositOtto-automater. Lokalitet information på DepositOtto automat finns det på: https://otto.fi/missa-talletus.

Vi ber kunderna om ursäkt för de eventuella störningar som arbetsmarkandsstörnigen orsakar!