Hoppa till innehåll
POP Banken har fått kännedom om bedrägerisamtal i dess namn

Direktbetalning

Direktbetalning är ett bra alternativ för kunder som inte har nätbankskoder. Med direktbetalning sköter man lätt och smidigt regelbundna betalningar direkt från bankkontot. Du får tillgång till direktbetalning genom att ingå avtal om direktbetalning på ditt kontor. Banken ser därefter till att räkningarna betalas på förfallodagen enligt dina order.

Så här funkar direktbetalning

Ingå avtal om direktbetalning på ditt kontor Fakturautställaren skickar till dig ett meddelande på papper om betalningar som debiteras på förfallodagen

Fakturautställaren skickar en elektronisk kopia av fakturan till banken, enligt vilken betalningen sköts automatiskt.

Du kan inte ändra direktbetalningens summa, förfallodag eller kontonummer. Om du vill förändra faktureringen ska du avtala om det med fakturautställaren i god tid.

Du kan återkalla direktbetalning genom att kontakta ditt kontor Du visste väl att du ser betalningarna på ditt kontoutdrag, som också fungerar som kvitto.

Hur inför jag direktbetalning?

  • Ingå Direktbetalningsavtal med banken. Fakturautställaren ska vara en e-fakturautställare för att kunna erbjuda kunder Direktbetalning.
  • Betalningen debiteras automatiskt kundens konto på basis av debiteringsmaterial som fakturautställaren skickat till banken.
  • Direktbetalning är alltid en girering. Fakturan postas till betalaren före förfallodagen.
  • För våra kunder rekommenderar vi i första hand e-faktura. Läs mer om e-faktura.

Läs om ämnet

    Välkommen att bli vår kund

    Ta kontakt