Hyppää sisältöön

POP Avain

POP Avain on POP Pankin oma digitaalinen tunnuslukusovellus. POP Avain toimii älypuhelimilla ja tableteilla, ja sen avulla voit turvallisesti vahvistaa maksusi ja tunnistautua verkkopankkiin ja verkkopalveluihin - ilman tunnuslukukortin kaivelua.

Lataa POP Avain ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta.

POP Avain

POP Avaimen ominaisuudet

 • Tunnistaudu verkkopankkiin

 • Vahvista verkkopankin, POP Mobiilin ja verkkokaupan maksut

 • Tunnistaudu verohallinnon ja KELAn asiointipalveluihin ja muihin kolmansien osapuolten palveluihin

Biometrinen tunnistautuminen

Voit tunnistautua POP Avaimeen sormenjälkesi tai kasvojesi avulla edellyttäen, että  laitteesi tukee biometristä tunnistautumista. Biometrinen tunnistautuminen on turvallista ja nopeaa. 

Biometrinen tunnistautuminen on turvallinen vaihtoehto PIN-koodille.  Huomaathan, että vaikka laitteesi mahdollistaisi teknisesti usean henkilön biometrisen tunnistautumisen, pankkipalvelujen biometrisen tunnistautumispalvelun käyttäminen edellyttää, että laitetta käyttää vain yksi henkilö. 

Lisätietoa

POP Avaimen asentamista ja rekisteröimistä varten tarvitset verkkopankin käyttäjätunnuksesi ja tunnuslukukortin. Varmistathan, että sinulla on tekstiviestilisäpalvelu käytössäsi verkkopankin Lisäpalvelut-osiossa. Jos sinulla ei ole vielä tekstiviestilisäpalvelua käytössäsi, olethan yhteydessä omaan pankkiisi tai chat-palveluumme POP Pankin verkkosivuilla. Voit myös ottaa POP Avaimen käyttöösi toisen suomalaisen pankin tunnuksilla.
 1. Lataa POP Avain -tunnuslukusovellus älypuhelimesi tai tablettisi sovelluskaupasta ja asenna se laitteellesi.

  AppStore (Applen iPhone- ja iPad-laitteet).
  GooglePlay (Android-puhelimet ja -laitteet).
 1. Kirjaudu POP Avaimeen verkkopankkisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
 2. Seuraa ohjeita ja kirjoita turvaluku paperisesta avaintunnuslukukortistasi.
 3. Anna tekstiviestissä* saamasi lisävahvistuskoodi.
 4. Valitse PIN-koodi ja nimeä POP Avaimen profiilisi.
 5. Ota biometrinen tunnistautuminen käyttöön** tai ohita vaihe. Huomioithan, että jos et ole avannut vielä käyttäjätilisi lukitusta, biometrisen tunnistautumisen käyttöönotto ei ole mahdollista.
 6. POP Avaimen profiili on nyt luotu, mutta turvallisuussyistä se on yhä lukittu. Saat tekstiviestin, jossa kehotetaan poistamaan lukitus verkkopankissa.
  Avausohje löytyy UKK-sivuiltamme.

Huom! Säilytä paperinen tunnuslukukortti, sillä tarvitset sitä edelleen POP Avaimen aktivoimiseksi esimerkiksi puhelimen vaihdon yhteydessä.

* Lisävahvistusviesti lähetetään vain, jos olet ilmoittanut matkapuhelinnumeron verkkopankkiisi ja sinulla on tekstiviestilisäpalvelu käytössäsi. 

** Kun olet poistanut tunnuslukusovelluksen lukituksen verkkopankissa, aktivoi biometrinen tunnistautuminen vielä erikseen POP Avaimessa. 

Ohjevideo POP Avaimen asentamiseen

Hoida raha-asiasi mobiilisti missä ikinä kuljetkin!

Tutustu POP Mobiiliin