Hoppa till innehåll

POP Banken stöder barnfamiljer genom insamlingen Juli i Sinnet

I barnfamiljer är julen ofta årets mest efterlängtade högtid. De läckraste rätterna dukas fram på julbordet, och väntan på julgubben får det att pirra i magen. För föräldrar med små inkomster är julen dock en nästan omöjlig uppgift, och det är svårt att möta barnens besvikelse. 

Insamlingen Jul i Sinnet för barnfamiljer med små inkomster är särskilt aktuell i år, eftersom det bor ca 130 000 barn i familjer med små inkomster i Finland. Den högre inflationen har redan ökat antalet barn som lever på små ekonomiska resurser med 30 000. Föräldrarnas oro för framtiden återspeglas således i behovet av mathjälp och andra hjälpande tjänster.

Målet för insamlingen Jul i Sinnet är att dela ut matpresentkort till 22 000 hem med små inkomster. POP Banken deltar i insamlingen med en donation på 10 000 euro, vilket motsvarar matpresentkort till 142 familjer. 

HJM23_email_550x150_SV

Röda Korset och Mannerheims Barnskyddsförbund samarbetar med lokala rådgivningar samt diakoni- och socialarbetare för att hitta hjälpbehövande familjer. Ytterligare information om insamlingen och donationsmöjligheterna finns på Jul i Sinnets webbplats.

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt