Hoppa till innehåll

Fusionen är officiell – Andelsbanken Finland med en balansräkning på 1,3 miljarder har inlett verksamheten

Det sista steget i fusionen mellan Liedon Osuuspankki, Piikkiön Osuuspankki och Sydbottens Andelsbank, dvs. den tekniska sammanslagningen, lyckades väl under veckoslutet. Den bank som bildats genom fusionen fortsätter verksamheten som Andelsbanken Finland med Timo Kalliomäki som verkställande direktör. Den nya banken har en balansräkning på 1,3 miljarder euro. Banken har uppskattningsvis 65 000 kunder och sysselsätter 140 personer.

”Här vänds ett nytt blad i alla tre bankernas historia. Vi tror, och även siffrorna visar, att en expertbank som vår, som fortsättningsvis fungerar på ett kraftigt lokalt förankrat sätt behövs”, säger Timo Kalliomäki i Andelsbanken Finland, som hör till POP Bankgruppen.

”Fusionen syns inte nödvändigtvis när våra kunder uträttar sina dagliga ärenden, eftersom alla de fusionerade bankerna hör till samma POP Bankgrupp. I våra experttjänster kan vi däremot erbjuda specialkunnande till exempel beträffande placerings- och juridiska tjänster. Vi har bland annat en expertenhet som koncentrerar sig på husbolag”, summerar Kalliomäki.

”Att möjliggöra inhemsk och lönsam företagsverksamhet ligger starkt i centrum för POP Bankens verksamhet. De fusionerade bankerna har långa lokala traditioner, och ett av huvudmålen har varit att säkerställa att vi betjänar våra kunder i flera generationer även i fortsättningen.”

 

Suomen Osuuspankki Porissa Timo Kalliomäki_Riitta Mäkisalo_Johanna Vallinen_Niko Nummelin_
Andelsbanken Finland firade öppningen av det nya servicestället i köpcentret Puuvilla i Björneborg 2–3.6.2022 med Timo Kalliomäki (från vänster), Riitta Mäkisalo, Johanna Vallinen och Niko Nummelin.

  

Mer information:

Timo Kalliomäki, verkställande direktör, Finlands Andelsbank, tfn 040-523 2068, e-post: timo.kalliomaki@poppankki.fi

 

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt