Hoppa till innehåll

Stöd av banken för att förverkliga drömmar: ”Nu drömmer jag om ett egnahemshus vid en sjö”

Camilla Kirsilä från Jyväskylä har varit kund hos POP Banken i Jämijärvi hela sitt liv. Servicerådgivare Pirjo Kerola har glatt sig över när Kirsilä förverkligat drömmar från Fm-guld till egen bostad.

POP_0321_luottamuksella_camillapirjo_2000X800
Camilla Kirsilä bytte bobollsträet mot trumpinnar. Pirjo Kerola är glad över att som POP Bankens servicerådgivare ha fått följa med hennes liv och karriär.

Kirsilä: ”Eftersom mina föräldrar är kunder hos POP Banken i Jämijärvi, har jag haft konto där sedan jag var liten. Ibland var jag med på kontoret, och jag minns att det bästa där var en lekhörna där jag kunde rita. Jag minns också POP-dekalerna och sparpapegojan som jag fick av banken.”

Kerola: ”Jag känner Camilla och hennes föräldrar sedan länge, eftersom jag är hemma härifrån och har jobbat på POP Banken i Jämijärvi i 38 år. Jag kommer ihåg att Camilla redan som liten var en aktiv bobollsspelare.”

Kirsilä: ”Jag ger allt åt det jag håller på med, och därför ledde intresset för boboll till att jag spelade boboll som halvproffs till 2020 och vann tre finländska mästerskap i Jyväskylän Kirittäret. När jag var junior sponsrade POP Banken matcher genom att donera produktpriser. Det var mycket fint.”

Kerola: ”Det har varit fint att följa med Camillas bobollskarriär.

Råd av proffs och trevliga samtal

Kirsilä: ”När jag flyttade till Jyväskylä för att studera rehabiliteringshandledning 2014 ville jag förbli kund hos POP Banken i Jämijärvi. Där bemöts jag hjärtligt. Till Pirjo vågar man också ställa dumma frågor. Jag kan lita på hennes expertis. Till en början är det alltid trevligt att småprata lite.”

Kerola: ”Väldigt många unga som flyttar härifrån för att studera förblir våra kunder. Man behöver inte sköta bankärenden på kontoret utan kan göra det via en mobilapp eller på webben. Men så klart är alla välkomna hit. Camilla var också här för ett tag sedan.”

Kirsilä: ”Jag besökte mina föräldrar och samtidigt passade jag på att besöka banken för att uppdatera min sparplan. Jag gillar att sköta större bankärenden ansikte mot ansikte på kontoret, eftersom de ofta framkallar många frågor. I övrigt använder oftast POP Bankens mobilapp till exempel för att följa mina fonder. Via appen kan jag också skicka meddelanden till Pirjo och så klart också ringa.”

Kerola: ”Våra kunder har direktnummer till servicerådgivarna, så de behöver inte vänta i växeln. Servicen är personlig, eftersom vi är en liten bank. Om jag inte råkar vara på plats kan en kollega sköta ärendet eller också kan jag ringa kunden följande dag om han eller hon vill sköta ärendet med mig.”

POP_0321_luottamuksella_camilla2_2000X800

Från bobollsspelare till trummis – från en topp till en annan

Kirsilä: ”Visst kan ärenden också skötas på distans. För tre år sedan var det jäktigt på grund av bobollen, och samtidigt förhandlade vi om bostadslån främst per telefon. För mig var det viktigt att av en servicerådgivare få information om ett hur stort bostadslån det är vettigt för mig att ta. Det är ett stort beslut som binder en i flera år. Till slut köpte jag en etta på cirka 40 kvadratmeter i Jyväskylä. Det var fint att få nycklarna till en egen bostad i handen. Nu drömmer jag om ett egnahemshus vid en sjö Det vore lyxigt. Jag har alltid försökt förverkliga mina drömmar. När jag avslutade min bobollskarriär bestämde jag mig för att fokusera på ett annat barndomsintresse, nämligen trummande. Nu är jag trummis för Jyväskyläbaserade Poju det vill säga Pasi Heinonen. Pojus mest kända låt är Poika saunoo från 2011. Nu förvärvsarbetar jag på veckorna och har spelningar på veckosluten.”

Kerola: ”Det har varit fantastiskt att följa med när Camilla förverkligat drömmar. Det bästa i mitt eget arbete är att hjälpa kunder att förverkliga sina drömmar, till exempel genom att hjälpa dem att spara så att de en dag kan köpa en egen bostad.”

 

Camilla Kirsilä & POP Banken – samma bank sedan barndomen

  • Camilla Kirsilä, 30, är en före detta bobollsspelare på FM-nivå, handledare i en specialskola och trummis från Jyväskylä. Hon har varit kund hos POP Banken hela sitt liv.
  • Kirsilä är hemma från Jämijärvis grannkommun Ikalis. Hon har varit kund hos POP Banken i Jämijärvi, trots att hon för flera år sedan flyttade till en annan ort för att studera.
  • Pirjo Kerola har varit Kirsiläs servicerådgivare från första början.

Text: Elina Vironen
Bild: Anniina Mannila och Hanna-Kaisa Hämäläinen
POP Koivunlehti 3/2021

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt