Hoppa till innehåll

POP Banken byter betalkortens material – kortens växthusgasutsläpp blir nästan dubbelt mindre

POP Bankens betalkort tillverkas framöver till 80 procent av återvunnen rPVC-plast. Detta halverar så gott som kortens växthusgasutsläpp. De första korten har redan levererats till kunderna. 

”Man kan påverka betalkortens miljöbelastning bland annat genom hur snabbt de förnyas, transporter, tryckning och kortmaterial. POP Bankens Visa-kort tillverkas framöver nästan helt och hållet av återvunnen rPVC-plast. Våra kunder behöver inte göra något, utan korten byts automatiskt i den normala bytesprocessen. Normalt gäller bankkorten i tre år”, säger POP Bankens kortaffärschef Harriet Gabrielsson. 

”Betalkort tillverkade av återvunnet material har nu funnits i ett par år. De har gett bra erfarenheter. Våra kunder noterar inte nödvändigtvis ens det nya materialet, men för oss är det viktigt att vi kan erbjuda våra kunder ett alternativ som beaktar miljöaspekter.”

POP Banken bedömer att växthusgasutsläppen relaterade till produktionen av kort kommer nästan att halveras till följd av bytet av material. I dag är växthusgasutsläppen för ett kort 65 koldioxidekvivalentgram, medan det nya kortets utsläpp är 35 koldioxidekvivalentgram (CO2-ekv).

POP Visa matkapuhelin
POP Bankens betalkort tillverkas framöver av material som delvis består av returplast.

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt