Hyppää sisältöön

POP Pankki vaihtaa maksukorttiensa materiaalia lähes puolittaen korttien kasvihuonepäästöt

POP Pankin maksukortit on jatkossa valmistettu 80 prosenttisesti kierrätetystä rPVC-muovista. Materiaalimuutos lähes puolittaa korttien kasvihuonekaasupäästöt. Ensimmäiset kortit ovat jo lähteneet asiakkaille.   

”Maksukorteissa ympäristönkuormitukseen voidaan vaikuttaa muun muassa niiden uusimistahdilla, kuljetuksilla, painatuksella sekä korttimateriaalivalinnalla. POP Pankin myöntämät Visa-kortit valmistetaan jatkossa lähes kokonaan rPVC- eli kierrätysmuovista. Asiakkaidemme ei tarvitse tehdä mitään, vaan kortti vaihdetaan automaattisesti osana normaalia korttien vaihtoprosessiamme. Tavallisesti maksukortti on asiakkaallamme käytössä kolmen vuoden ajan”, sanoo POP Pankin korttiliiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.  

”Kierrätysmateriaaleista olevia maksukortteja on ollut liikkeellä nyt noin pari vuotta. Näistä on saatu hyviä käyttökokemuksia. Korttiasiakkaamme eivät välttämättä edes huomaa uutta materiaalia, mutta meille on tärkeää, että voimme osaltamme tarjota asiakkaillemme ympäristön huomioivan vaihtoehdon”.    

POP Pankki arvioi, että sen korttien tuotantoon liittyvien kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt lähes puolittuvat materiaalimuutoksen myötä. Nykyisin yhden kortin kasvihuonekaasupäästöt ovat 65 hiilidioksidiekvivalenttigrammaa ja uuden kortin päästöt ovat 35 hiilidioksidiekvivalenttigrammaa (CO2-ekv).   

POP Visa matkapuhelin
POP Pankin maksukorttien materiaali vaihtuu osittain kierrätysmuovista valmistetuksi.

 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä