Hoppa till innehåll

Vilka intressanta sommarevenemang ordnas i din region? POP Bankernas verkställande direktörer kommer med tips

På semesterresor har man tid att stanna och uppleva hemlandet på ett nytt sätt. Tre verkställande direktörer för POP Banker avslöjar dragplåstren i sina regioner.

POP Pankki Lappajärvis vd Antti Haapoja: ”I Lappajärvi kommun finns en kratersjö som man får veta mer om på meteoritutställningen på det lokala hotellet Kivi tippuhotelli. Man kan beundra insjölandskapet till exempel medan man avverkar golfbanan med 18 hål.

Sommarteatern i Lappajärvi är en upplevelse. Den här sommaren förevisas musikkomedin Pesänjako, som kända skådespelare uppträder i.

Och i mitten av juli gäller det att inte missa den traditionella marknaden i Lappajärvi. Den två dagar långa marknaden fyller hela gatan i centrum. Själv besöker jag åtminstone reservofficerarnas tält för att äta ärtsoppa, men alla hittar helt säkert något intressant på marknaden.”

POP Pankki Koskis vd Ilkka Harjunpää: ”För konstvänner rekommenderar jag Yrjö Liipolas konstmuseum i Koski. Museets samling består av över 200 konstverk. Museet är en specialitet på den lilla orten. I Koski finns också konstnären Johanna Oras hem och ateljé som kan besökas enligt överenskommelse. I Salo är kvällstorget på torsdagar värt ett besök.

Torget attraherar upp till tusentals besökare som vill se populära artister uppträda och njuta av stämningen. På sommaren köper jag åtminstone ärtbaljor på torget. Färska ärtor är en fantastisk sommardelikatess.”

POP Pankki Lannevesis vd Tuija Riikonen: ”I Mellersta Finland gäller det att uppleva naturen. I Saarijärvi finns Pyhä-Häkki nationalpark som blivit känd för sina gamla furor. De äldsta träden i parken är över 500 år gamla. I den lugna nationalparken finns trevliga korta rutter.

På en timmes avstånd från Saarijärvi finns också nya Södra Konnevesi nationalpark. Den är min favorit, och jag har också varit där tillsammans med bankens företagskunder. Utsikten från toppen på Kalajanvuori är hisnande.

Längre söderut finns dessutom Leivonmäki nationalpark. Den lätta och väl märkta Koskikara-rutten leder till dånande forsar. Karoliinan Kahvimylly, känt för sina bakverk, har ett pop up-kafé på nationalparkens parkeringsplats på veckoslut under sommaren. Jag rekommenderar.”

Texten publicerades ursprungligen i Koivunlehti i juni 2022.

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt