Hyppää sisältöön

Mitä kesäkivaa löytyy alueeltasi? POP Pankkien toimitusjohtajat vinkkaavat

Lomareissulla on aikaa pysähtyä ja kokea kotimaa uudella tavalla. Kolme POP Pankin toimitusjohtajaa paljastavat oman alueensa vetonaulat.

POP Pankki Lappajärven toimitusjohtaja Antti Haapoja: ”Lappajärven kunnassa on kraatterijärvi, jonka tarinaan voi perehtyä paikallisen Kivi tippuhotellin yhteydessä olevassa meteoriittinäyttelyssä. Järvimaisemaa voi ihailla vaikka 18-reikäistä golfkenttää kiertäessä.

Lappajärven kesäteatteri on kokemisen arvoinen. Tänä kesänä esitetään musiikkikomediaa Pesänjako, ja mukana on myös tunnettuja näyttelijöitä.

Heinäkuun puolivälissä ei pidä sivuuttaa Lappajärven perinteisiä markkinoita. Markkinat levittäytyvät kahden päivän ajaksi keskustaan koko tien pituudelta ja leveydeltä. Itse käyn ainakin reserviupseerien teltalla hernesopalla, mutta markkinoilta löytyy varmasti kaikille jotakin.”

POP Pankki Kosken toimitusjohtaja Ilkka Harjunpää: ”Taiteen ystäviä ilahduttavat Koskella taiteilija Yrjö Liipolan taidemuseo ja sen yli 200 teoksen kokoelma. Museo on tämän pienen paikkakunnan erikoisuus. Koskella ovat myös taiteilija Johanna Oraksen koti ja ateljee, johon pääsee vierailemaan sopimuksen mukaan.

Salossa kannattaa piipahtaa torstaisin iltatorilla, jonne kokoontuu parhaimmillaan useita tuhansia ihmisiä seuraamaan nimekkäitä esiintyjiä ja nauttimaan tunnelmasta. Torilta mukaani tarttuu kesäisin ainakin pussi herneitä. Nuoret herneet ovat mahtava kesäherkku.”

POP Pankki Lanneveden toimitusjohtaja Tuija Riikonen: ”Keski-Suomessa kannattaa suunnata luontoon. Saarijärvellä sijaitsee ikihongistaan tunnettu Pyhä-Häkin kansallispuisto. Aarniometsän vanhimmat puut ovat yli 500-vuotiaita. Rauhallisessa kansallispuistossa on kivat, lyhyet reitit.

Tunnin ajomatkan päässä Saarijärveltä löytyy myös uusi Etelä-Konneveden kansallispuisto. Se on suosikkini, jossa olen vieraillut myös pankin yritysasiakkaiden kanssa. Kalajanvuoren laelta näköalat ovat huimat.

Etelämpänä on vielä Leivonmäen kansallispuisto. Helppokulkuinen, hyvin merkitty Koskikaran kierros johtaa kuohuville koskille. Leivonnaisistaan tunnettu Karoliinan Kahvimylly pitää kansallispuiston parkkipaikalla kesäviikonloppuisin pop up -kahvilaa. Suosittelen.”

Teksti on alun perin julkaistu Koivunlehdessä kesäkuussa 2022.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä