Hoppa till innehåll

POP Tilläggsgaranti

Drömmer du om ett eget hem men saknar lite sparkapital och säkerheter? POP Tilläggsgaranti är en säkerhet som gör det möjligt för dig att få bostadslån om ditt lånebehov överstiger säkerhetsvärdet, självfinansieringsandelen och det totala värdet på den eventuella andra säkerheten för det objekt som ska finansieras. Med POP Tilläggsgaranti kan du också ersätta en tilläggssäkerhet som beviljats för ett tidigare lån. 

Du kan utnyttja POP Tilläggsgaranti som säkerhet för bostads- eller investeringsobjekt. Garantin har regionala maximigränser. Du får ytterligare information om maximigränserna från din POP Bank.

För vad kan POP Tilläggsgaranti användas?

  • Syftet med POP Tilläggsgaranti är att ge bostadsköpare möjlighet till bostadslån när det behövs extra finansiering.
  • POP Tilläggsgaranti är ett alternativ för både köpare av första bostad och bostadsköpare med större erfarenhet.

  • Du kan utnyttja POP Tilläggsgaranti som säkerhet för bostads- eller investeringsobjekt.

  • När du har POP Tilläggsgaranti behöver du inte använda alla besparingar till bostadslånet. 

Hur ansöker jag om POP Tilläggsgaranti

Kontakta POP Banken till exempel genom att boka POP Webbmöte eller skicka ett meddelande till det närmaste kontoret. 

Priset på POP Tilläggsgaranti beror på garantibeloppet i förhållande till det köpta objektet. Du får ytterligare information om priset och en låneoffert hos POP Banken. 

POP Tilläggsgaranti beviljas av Finska Skadeförsäkring Ab. 

Exempel

Du kan välja POP Tilläggsgaranti till exempel i en situation där priset på bostaden är 200 000 euro medan dina besparingar uppgår till 20 000 euro. I en sådan situation behöver du tilläggssäkerheter för att banken ska kunna bevilja dig bostadslån. I allmänhet är det säkerhetsvärde som banken fastställer för ett objekt 70 % av köpesumman, vilket innebär att säkerhetsvärdet på en 200 000 euros bostad är 140 000 euro. 

Då är säkerhetsunderskottet 40 000 euro. POP Tilläggsgaranti är ett alternativ med vilket säkerhetsunderskottet kan täckas. 

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt